Afbeelding
Foto: persfoto Boris Smith

'Het is hard werken, maar ook mazzel'

BREDA - Het zijn bijzondere weken voor dj en producer Boris Smith geweest. De track 'Be Yourself', die hij maakte met de Zuid-Afrikaanse groep GoodLuck, is op nummer 42 in de Top 50 gekomen.

DOOR MANOEK LAMBREGTS

3FM-dj Rob Janssen zorgde zo'n zes à zeven weken geleden ervoor dat het nummer op de playlist terechtkwam en sindsdien gaat het hard: van Megahit naar 3FM-talent en als klap op de vuurpijl een plek in de Top 50. En dan is het succes in Zuid-Afrika nog buiten beschouwing gelaten. Smith vat deze ervaring samen als 'een bizarre rollercoaster'. "De track wordt nu tien keer per dag op de Nederlandse radio gedraaid", zegt hij. "Mijn team en ik kunnen onze vinger er niet opleggen. Het is hard werken, maar ook mazzel", verklaart de Bredanaar.

Basis

De basis van de track ligt komt uit 2015. "Ik weet dat ik toen nog eens wat anders wilde maken", zegt Smith. Hij bedacht het catchy gitaarriedeltje en de melodie voor het nummer. "Het project heeft heel lang onder de noemer 'zomerhitje' gestaan. Misschien was het met voorbedachten rade", lacht hij.

Beste popalbum

Tijdens een schrijfsessie met de Zuid-Afrikaanse groep GoodLuck wordt het laatje met het 'zomerhitje' nog eens opengetrokken. Ze schrijven 'Be Yourself' en brengen deze in 2016 uit op het album 'The Nature Within' van GoodLuck in Zuid-Afrika. Het eerste succes komt hier, want de plaat wordt in het thuisland van GoodLuck uitgeroepen tot beste popalbum van het jaar. "Ik postte iets over die track op mijn eigen Facebook", zegt Smith. "Ik kreeg dertien likes. Het was zó duidelijk dat in Nederland helemaal niet duidelijk was wat er speelde", lacht de producer.

Subtiel

Ondertussen is Nederland meer dan op de hoogte van deze samenwerking. Boris Smith is deze zomer te vinden op Amsterdam Open Air, Solar Weekend, Dream Village en Sunrise Festival. Daarnaast vertelt hij: 'We komen deze zomer op een dinsdagavond met een leuke verrassing naar Breda!' Subtiel, Smith.[l]

Boris Smith

Boris Smit besluit in 2016 dat hij de Brabantse partyscene wel heeft gezien en wil voor het echte werk gaan. Hij plakt een 'h' achter zijn naam en Boris Smith de dj/producer is geboren. Tot dat moment trad hij al tien jaar op onder de naam Beauriche. Hij draaide in zo'n beetje elke Nederlandse club en wist ook internationaal aandacht te trekken met zijn housekraker Every Woman. Al snel na zijn naamsverandering volgen samenwerkingsverbanden met onder andere Girls Love DJ's, Sander Kleinenberg en La Fuente. Zijn swingende krachtenbundeling 'Be Yourself' met de Zuid-Afrikaanse formatie Goodluck werd onlangs uitgeroepen tot 3FM Megahit van de Week. De plaat heeft een krachtige boodschap: wees jezelf en voel niet de druk om je continu te moeten bewijzen.