KC-Terda onderweg op het veld

BREDA - Halverwege het veldseizoen en het weer wordt steeds beter om te korfballen. Dit weekend was voor KC-Terda een weekend waarin alle ploegen een uitwedstrijd speelden.

Terda D1 speelde tegen koploper HKC3. HKC nam gelijk voorsprong met 3-0 door te slordige verdediging van Terda in eerste minuten. Stand tijdens rust 8-4. Tweede helft was Terda sterker in zowel verdediging als aanval, zeker in conditioneel opzicht. De vele mooie aanvallen brachten nog drie doelpunten op en Terda dames miste helaas ook nog twee welverdiende strafworpen. Toch goed gedaan tegen deze fysiek sterke tegenstanders. Eindstand: 13-7

Terda C1 begon matig aan de wedstrijd tegen Focus C1. Er werd zonder enige tempowisseling rondgespeeld. Balverlies is daardoor onvermijdelijk. Focus pakte wat kansjes, maar speelde ook geen verrassende wedstrijd vandaag. De eerste helft eindigde in een 6-1 achterstand. De stevige speech in de rust hielp. In de 2e helft werd er sneller gespeeld, scherper verdedigd en werd er ook 3 x gescoord. Ondanks het verlies van 6-4, zien we ook vooruitgang bij dit nieuwe team. Met voldoende inzet is er zeker ruimte voor ontwikkeling.

Terda 1 speelde tegen het sterke Albatros 5. In de vorige wedstrijd was gebleken dat de speelstijl die Terda poogt te hanteren weinig effectief was tegen deze tegenstander. Daarom werd besloten om het over een andere boeg te gooien en achter te gaan verdedigen. Dit had zeker effect. Albatros had moeite met de gekozen tactiek en het lukte niet om echt weg te lopen. De ruststand was dan ook slechts 8-5. Na rust werd het verschil tussen de teams beter zichtbaar. Albatros ging meer scoren en het lukte Terda niet meer om bij te benen. Eindstand 19-9.

Overige uitslagen: Focus B1-Terda B1 5-7, Juliana A2-Terda A1 22-10.

Komende woensdag speelt het midweek team een wedstrijd tegen Oranje Wit. Daarna zijn de volgende wedstrijden op 26 mei. Er is dan weer een Terda Super Saturday gepland en alle teams spelen thuis. De hele dag kan er genoten worden van korfbal en natuurlijk niet te vergeten het inmiddels over populaire Balletje, Broodje, Biertje. Tevens viert Terda op zondag 10 juni haar 20-jarige bestaan. Op deze dag staan ook het jaarlijkse koppelschiet-, en hutspottoernooi op het programma. Ben je of ken je oud-lid van Terda of een van de oorspronkelijke verenigingen, en vind je het leuk je oud teamgenoten weer eens te ontmoeten meld je dan aan op onze website: www.kc-terda.nl/reunie. [l]