BredaGymers in actie in Porto.
BredaGymers in actie in Porto. Chantal Jorna

Turnbrons voor Femke van Brunschot in Portugal

BREDA - Op 5 en 6 mei werd in de stad Porto in Portugal het 9e internationale GymSport SCP toernooi gehouden voor dames en heren turnen. Negen verschillende landen deden mee aan dit toernooi, waaronder BredaGym en DOS Alphen a/d Rijn uit Nederland.

Voor BredaGym kwamen vier turnsters in actie. Emma Monteban bij de jeugd, Masha van de Westelaken bij de junioren en Femke van Brunschot bij de senioren. Deze drie turnsters vormden samen een team. Gastturnster Laura Aerts deed individueel mee bij de senioren.
Het niveau lag ontzettend hoog. Zelfs een oud olympiër kwam in actie en enkele nationale (jeugd/junioren) teams uit bijvoorbeeld Polen, Portugal en Spanje deden mee. Een prachtige ervaring om hier tussen te mogen turnen dus. En dat deden de Bredase turnsters niet onverdienstelijk. Het team wist een 9e plaats te behalen, van de 17 deelnemende teams. Emma werd individueel 21e van de 34 jeugd turnsters, Masha behaalde de 14e plaats bij de junioren, Laura werd 9e en Femke 12e tussen het senioren geweld. Maar de kers op de taart waren de toestelfinales die de dag erna gehouden werden. Hier mocht Laura uitkomen op sprong en Femke op balk. Masha had zich als 1e reserve geplaatst op vloer, maar mocht hier helaas niet in actie komen.
Helaas ging Laura op sprong de mist in met haar eerste sprong, waardoor ze hiermee viel en haar medaillekansen over waren. Femke wist daarentegen als een van de weinige juist wèl op de balk te blijven staan, al was het niet haar beste oefening… Maar wist daardoor knap het brons in de wacht te slepen.

Nederlandse Kampioenschappen
De turnsters bereiden zich nu voor op de Nederlandse Kampioenschappen die eind mei en begin juni plaats zullen vinden. In de voorbereiding hierop zullen ze ook deelnemen aan de Open Bredase Turnkampioenschappen, die komend weekend worden gehouden in de Scharen in Breda. Hier doen liefst 1300 turnsters aan mee, waarmee dit het grootste dames turntoernooi van Nederland is. U bent allen van harte welkom om te komen kijken. Het niveau loopt op van recreanten en divisie 456 op de zaterdag en zondag tot eredivisie en divisie 123 op de maandag. Alle dagen wordt gestart om 8.00 uur en zullen we rond 20.00 uur de wedstrijden weer afsluiten. Komt u ook een kijkje nemen?[l]

BredaGymers in actie in Porto