Begijnhofconcert

BREDA - In 2017 herdacht het Bredase Begijnhof met tal van activiteiten het 750-jarig bestaan. Ooit waren er ongeveer 1000 begijnhoven of begijnenconventen in Europa waarvan de oorspronkelijke instellingen opgeheven zijn, met uitzondering van die van Breda. De instelling die thans het Begijnhof beheert, is nog steeds dezelfde die in 1267 gronden ontving van de heer van Breda om daarop het eerste begijnhof te bouwen.

Op zondag 27 mei wordt het achtste Begijnhofconcert verzorgd door de Nassau Harmonie Breda. Het concert vangt aan om 11.00 uur. Deelname aan het concert is gratis. U kunt plaatsen aanvragen via Begijnhofconcert@begijnhofbreda.nl of telefonisch 076- 5211276. Na ontvangst van een bevestigende e-mail bent u verzekerd van een plaats.

De Nassau Harmonie Breda is opgericht op 30 april 1923 als de Post Harmonie Breda. In de beginjaren bestond de vereniging uit een traditioneel harmonieorkest en een tamboergroep. De harmonie is in 10 jaar tijd vanuit de eerste afdeling drie maal gepromoveerd om uiteindelijk in 2001 uit te komen in de afdeling Superieur, de huidige 1e divisie, waarin het orkest zich in 2003, 2007 en 2011 met succes heeft gehandhaafd. De harmonie staat tijdens het Begijnhofconcert 2018 onder leiding van Jeroen Geevers.

Bij twijfel over de weersomstandigheden vindt u op de website www.begijnhofbreda.nl informatie over de doorgang van het concert op het Begijnhof zelf danwel in de Grote Zaal van het Kasteel van Breda (KMA). Op militair terrein is legitimatie verplicht. [l]