Tijdens de landelijke Week van de Begraafplaats stellen veel begraafplaatsen hun deuren open om iedereen vertrouwder te maken met begraven.
Tijdens de landelijke Week van de Begraafplaats stellen veel begraafplaatsen hun deuren open om iedereen vertrouwder te maken met begraven. Foto:

Tussen Kunst en Kist

BREDA - Bij Begraafpark Zuylen kom je alles te weten over begraven tijdens de Week van de Begraafplaats van 26 mei tot en met 3 juni.

Tijdens de landelijke Week van de Begraafplaats stellen veel begraafplaatsen hun deuren open om iedereen vertrouwder te maken met begraven. Dit jaar is het thema 'Tussen Kunst en Kist'.
Begraafpark Zuylen nodigt u uit op woensdag 30 mei om 14.00 uur voor een bijzondere bijeenkomst over dit thema.
Laurens Siebers (begraafplaatskenner) vertelt over verschillende kunstwerken op ons begraafpark en we laten u zien wat er na een begrafenis gebeurt 'onder de grond'. Ook kunt u ervaren hoe diep een graf voelt als u erin staat en hoeveel moeite het kost om een graf te graven.

Aanmelden
De bijeenkomst is gratis en het is fijn als u zich even aanmeldt via onze website: www.zuylen.nl/activiteiten. De eerste 30 personen die zich opgeven voor deze bijeenkomst, ontvangen gratis een gekleurd glasplaatje waarin wij de naam graveren van een overleden dierbare. Dit plaatje bevestigen we aan ons glasmonument.
Lukt het u niet om te komen, maar heeft u wel belangstelling voor kunst op ons begraafpark? Vanaf zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni kunt u aan de hand van een plattegrond met kunstroute uw eigen wandeling op ons begraafpark maken. Deze route is tijdens openingstijden gratis af te halen bij ons informatiecentrum. Mail of bel bij vragen gerust even met Petra Smulders: p.smulders@zuylen.nl | 076-521 6877. [l]