500 jaar Annakapel

BREDA - Na de bijeenkomst over het historisch aspect op 21 januari en de speurtocht voor basisscholen (sociale aspect) op 29 maart staat op zondag 27 mei de religieuze functie van de Annakapel in de schijnwerpers.

We bekijken de kapel en bespreken de opvallende religieuze uitingen. De Annakapel is een mooi gebouw met een bijzondere functie. Mensen komen er wekelijks samen vanwege hun geloof. Ook de momenten van vreugde en verdriet, de hoogte- en dieptepunten vieren we in de Annakapel. Zondag 27 mei om 13.30 uur beginnen we met een ‘rondgang’ door de kapel o.l.v. diaken Ben Hendriksen. Frans Bullens leidt ons in in de Gregoriaanse gezangen. George Jonkers spreekt over de Beweging van Barmhartigheid Breda en ds. Roel Knijff spreekt over de Katholiek en Protestante betekenis van de Annakapel toen en nu. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jan Marie Wouters.

Verdere data

17 t/m 26 juli: noveen en feestelijke eucharistieviering op het feest van Moeder Anna op 26 juli.

22 juli een fietstocht langs kapellen in de buurt.

8 september: Feestelijke afsluiting van het jaar in het kader van Open Monumentendag: boekpresentatie en inleiding door Leo Fijen. Muzikale omlijsting door koperensemble ‘Stuiver’. [l]