Joan Kuipers enthousiast over urban hockey
Joan Kuipers enthousiast over urban hockey Linda van den Maagdenberg

Joan Kuipers zet zich met veel plezier in bij Breda Actief

BREDA - Joan Kuipers, woonachtig in Den Bosch, is enthousiast, sportief en betrokken bij haar werk. Van jongs af aan heeft ze een passie voor sport. Deze zet ze in bij haar rol als projectleider, organisator, verbinder en adviseur bij Breda Actief. Daarbij kan ze haar ideeën altijd weer kwijt in nieuwe projecten, waaronder de side events van de Champions Trophy.

“En nee, ik vindt het niet erg om al 26 jaar gemiddeld drie keer per week richting Breda te rijden. Als je werk mag doen wat je leuk vindt en altijd al passie voor gehad hebt, dan doe je dit graag! Ik wordt blij wanneer ik zie wat sporten en bewegen kan betekenen voor anderen: van plezier hebben en vertrouwen krijgen tot studenten begeleiden die de ‘echte’ wereld leren kennen.”

Kun je meer vertellen over je rol?

“Verschillende jaren heb ik mij bezig gehouden met datgene wat ook bij mij past en waarin ik me ook in hebt ontwikkeld. Waaronder het adviseren van organisaties hoe ze sport en bewegen in kunnen zetten bij verschillende doelgroepen. Op dit moment ben ik bezig met het project ‘Samen in Beweging’. Door middel van een beweegtest en beweegprogramma stimuleren we 55-plussers om te sporten en bewegen. In mijn adviesrol ben ik verder betrokken bij een stedelijke beoordelingscommissie ‘Openbare Ruimte’ en bij de werkgroep ‘Stimuleringsregeling Gezonde Leefstijl’. Aanvragen worden voorgelegd, waarbij ik kijk hoe de wijk hierbij betrokken wordt en wat dat oplevert.”

In grote schaal inzetten

“Gezien mijn lange werkperiode in Breda heb ik een groot netwerk opgebouwd van professionals, vrijwilligers en contacten in de wijken. Afgelopen jaren heb ik mij ook bezig mogen houden met evenementen die mede door de gemeente Breda worden georganiseerd. Vorig jaar hadden we de WEURO en keken we hoe we het meidenvoetbal meer konden promoten. Dit jaar ben ik betrokken bij de Champions Trophy. Een groot hockeyevenement dat van 23 juni tot en met 1 juli in Breda plaatsvindt. We maken gebruik van verschillende activiteiten om het hockey meer in de wijken te promoten. Onder andere door middel van een Urban Hockey Tour te organiseren samen met de sportcoaches van Breda Actief. Hierbij werken we samen met de hockeyverenigingen. Als afsluiter is er een Urban Sports Week bij Pier 15 voor de bovenbouw van de basisscholen.”

Boodschap

“In mijn rol als adviseur van Breda Actief zou ik ze graag een tip willen meegeven om gebruik te maken van verschillende initiatieven die al georganiseerd worden, lokaal en landelijk. Kijk om je heen waar je eventueel zou kunnen aansluiten! Wil je meer jeugd binnen je vereniging? Sluit aan bij Sportintro Breda en de Nationale Sport Week, promoot je eigen sport, weet wat er buiten je vereniging gebeurt en waar behoefte aan is!”

Meer informatie

Iedereen die meer wil weten wat een adviseur zoals Joan Kuipers voor jouw organisatie kan betekenen, kan contact opnemen via j.kuipers@breda-actief.nl of bellen naar 076-5233555. [l]

Joan Kuipers enthousiast over urban hockey