Spectaculaire veiligheidsdag ter gelegenheid van jubileum reddingsbrigade Breda

BREDA - Zaterdag 26 mei organiseert Reddingsbrigade Breda van 11 tot 16 uur een grote veiligheidsdag in het park Valkenberg in Breda. Tijdens de dag zullen diverse hulpverleningsorganisaties hun materiaal ten toon stellen en voorlichting geven over hun werkzaamheden. De veiligheidsdag maakt deel uit van de feestelijkheden rondom het vijftigjarig bestaan van reddingsbrigade Breda, aansluitend zal er een reünie plaatsvinden voor oud-leden.

Tijdens de dag zul het park vol staan met stands en materialen van allerlei hulpverleningsorganisatie. Naast de reddingsbrigade, brandweer, politie en regionale ambulancevoorziening, zullen ook de luchtmacht, het medisch ondersteuningsteam, het rode kruis en lotuskring 'Here we go' aanwezig zijn. Bezoekers kunnen allerlei reddingsvoertuigen van dichtbij bekijken. Zo kun je bij de luchtmacht in de crashtender, de grootste brandweerauto van Nederland, klimmen en laat het medisch ondersteuningsteam een klein ziekenhuis in een tent bekijken. Bij het rode kruis kunnen kinderen hun teddybeer laten verzorgen. Er is dus genoeg te zien voor jong en oud!

Programma
De veiligheidsdag zal om 12:00 officieel worden geopend door de burgemeester. Na een korte toespraak ter gelegenheid van het jubileum, zal de reddingsbrigade zelf een demonstratie geven van haar werkzaamheden. Er zal in de singel voor de steiger naast de Willemsbrug een drenkeling worden gered met behulp van een reddingsboot. Een spreker zal tegelijkertijd toelichting geven op de gebruikte materialen en technieken. Ook om 11 uur en 14 uur zal de reddingsbrigade demonstratie geven.
Voor wie zelf in de schoenen van een lifeguard wil stappen zijn er gedurende de hele dag workshops en andere activiteiten. Zo kun je proberen om zelf vanaf de steiger een reddingsklos te gooien. De jongere belangstellenden kunnen op de kant reddingsboei naar een fictieve drenkeling gooien.

Jubileum
Gedurende haar jubileumjaar organiseert de reddingsbrigade Breda diverse feestelijke activiteiten. De veiligheidsdag is interessant voor alle inwoners van Breda en omstreken en geschikt voor alle leeftijden. Vanaf 17.00 organiseert de reddingsbrigade ook nog een reünie voor (oud-)leden op dezelfde locatie. Deelnemers kunnen zich van tevoren aanmelden via de website. Ook voor meer informatie over de veiligheidsdag kunt u kijken op www.reddingsbrigadebreda.nl [l]