Zicht op Annevillelaan.
Zicht op Annevillelaan. Uit de collectie van het Paulusmuseum

Van Steertstraat tot Annevillelaan

ULVENHOUT - Deze week een historische foto uit Ulvenhout. Een foto uit de collectie van het museum Paulus van Daesdonck.

We kijken hier vanuit de Dorpstraat in de richting van een straat die tot de 18e eeuw Steertstraat heette. De naam 'Steert' stond in de middeleeuwen voor een langwerpig stuk land (een staartje land). In de 18e eeuw verbasterde de naam tot Steenstraat. Van 1947 tot 1963 was de officiƫle naam Steenstraat. Daarna werd deze naam gewijzigd in de meer chique Annevillelaan. Een kwestie van upgrading waarschijnlijk. Het boerendorp Ulvenhout veranderde langzaam in een forenzenplaats. Het fraaie kruisbeeld is jammerlijk verdwenen. Links achter dit kruisbeeld zou later de garage van Hooijdonk komen, die intussen ook weer verdwenen is. Op deze plaats is recentelijk Annevillehof gebouwd, een kleine wijk met verschillende woonvormen.
Wij zijn benieuwd of U ons meer weet te vertellen over de achtergrond van deze foto? Uit welk jaar zou deze foto zijn en wie woonde er in deze huizen? Wat doet die militaire truck daar? Graag Uw reacties naar info@paulusvandaesdonck.nl of www.paulusvandaesdonck.nl[l]

Zicht op Annevillelaan