Uitreiking cheque.
Uitreiking cheque. Anton Hoeven

Zonnebloem Prinsenbeek bezoekt De Rijf

PRINSENBEEK - Gasten van de Zonnebloem gingen zaterdagmiddag 19 mei met een grote groep naar het Heemkundig museum De Rijf in Prinsenbeek. Het was fris maar voor het kunnen gaan genieten van ons eigen heemkundig museum had men dat er wel voor over. Aangekomen bij het museum aan de Brielsedreef was er alle tijd om eerst gezellig met elkaar te praten onder het genot van een bakje koffie met versnapering.

In groepjes werden de gasten rondgeleid door vrijwilligers van de Rijf terwijl er demonstraties werden gegeven van spinnen, weven en kantklossen. Wijnand Bouman presenteerde nog een aantal oude voorwerpen waarbij men kon raden waarvoor deze gebruikt werden en het Beeks Leesplankje mocht uiteraard ook niet ontbreken. Tijdens een korte onderbreking ontving Betty Dicou als voorzitter van De Zonnebloem van Jan Smits een cheque van € 365,00. De heer Jan Smits verhuurt de ruimte aan museum De Rijf. Op zijn verjaardag vraagt hij altijd een geldelijke bijdrage voor een goed doel aan zijn gasten en dit jaar was dat De Zonnebloem. Daarna genoten de gasten nog duidelijk van de drankjes en de hapjes tot men tegen vijf uur weer terugging richting de Markt.
De Zonnebloem bedankt Jan Smits voor deze mooie donatie. Ook hartelijk dank aan alle vrijwilligers, onder andere de rolstoelduwers, EHBO en verkeersregelaars en uiteraard speciaal de vrijwilligers van De Rijf. De Zonnebloem Prinsenbeek is bereikbaar via mailadres zonnebloemprinsenbeek@gmail.com [l]