Startpunt fietsroute.
Startpunt fietsroute. Ton Gjeltema

Fietstocht langs Bredase parken

BREDA - Fietstocht langs Bredase parken tijdens de Dag van de Architectuur in Breda op 2 juni

Stichting BLASt (Breda, Landschap, Architectuur en Stedenbouw) organiseert tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 2 juni een tweetal fietsroutes langs de parken van Breda. De fietstocht is onderdeel van het jaarprogramma van BLASt dat in het kader staat van de Ruimtelijke Kwaliteit.
Als groene stad kent Breda vele onderscheidende groengebieden en plekken, zoals parken, landgoederen, polders, bossen, ecologische structuren en singels. Het Verhaal van Breda stelt: In 2030 is Breda de eerste Europese stad in een groen park. Dit is aanleiding om dit jaar tijdens de Dag van de Architectuur een fietstocht te organiseren langs de groenplekken in Breda om zelf de omvang en verscheidenheid aan groen in de stad te ervaren.
Er is een ‘Kleiroute’ langs de noordelijke groenplekken en een ‘Zandroute’ langs de zuidrand van de stad. Tijdens de fietstocht zal op enkele plaatsen een toelichting gegeven worden door een deskundige of een betrokken bewoner. Beide fietsroutes worden in de ochtend en middag gefietst. Liefhebbers kunnen ook beide routes fietsen, deze zijn ongeveer 25 kilometer lang. Alle deelnemer krijgen een setje ansichtkaarten met alle locaties en de route.

Start
De fietsroutes starten bij het Baroniemonument in Park Valkenberg en tussen de middag is er gelegenheid mee te doen met een picknick in het Valkenberg. Geïnteresseerde kunnen zich kosteloos aanmelden via: https://breda-stad-in-het-park.eventbrite.nl. Tegen betaling kan aan de picknick worden meegedaan, graag aangeven bij aanmelding. Om de groepsgrootte hanteerbaar te houden is de inschrijving beperkt, wees dus er snel bij. Meer informatie vindt u op de website: www.stichtingblast.nl [l]

Startpunt fietsroute