Paradepaardje NAC opleidingen naar Eredivisie

BREDA - NAC-19 heeft in het laatste competitieweekeinde een plaats in de eredivisie veroverd. Zeer belangrijk voor het paradepaardje van de opleidingen dat komend seizoen de allersterkste jeugdteams van ons land gaat bekampen.

Er moest bij FC Groningen gewonnen worden want Heerenveen, FC Volendam en PEC Zwolle lagen op de loer om ook een plaats bij de eerste zes te bemachtigen. Via de 1-3 winst is het gelukt en uiteindelijk nog op de vierde plaats uitgekomen. Sydney van Hooijdonk maakte twee doelpunten. Vanaf elf meter ging het hem minder goed af, maar na een prachtige aanval maakte Mohammed Amissi dit goed en konden de veel meegereisde supporters feestvieren.
NAC-17 is vanuit een onmogelijke positie terug in kansrijke positie gekomen. Maar het ging helaas fout. Bij Heerenveen werd met 1-0 verloren en concurrent FC Utrecht speelde gelijk en hierdoor werd de zevende plaats een feit.
NAC-15 was al weken lang zeker van de tweede plaars achter kampioen WillemII en na de 0-4 zege bij Quick werd Roda JC, de nummer drie, op veertien punten gezet.
NAC-14 speelde in een rechtstreeks duel tegen ADO Den Haag om de tweede plaats. Vrij vroeg in de wedstrijd sloeg een Haagse verdediger de bal met de hand uit het doel. Rood en een benutte strafschop van Mees Weeland was het gevolg. Tegen tien man was NAC-14 veel sterker maar speelde erg slordig. Uit een van de weinige aanvallen scoorde het tiental na getreuzel achterin de 1-1. De vele kansen die nog volgden ginger er niet in en dus een derde plaats.
NAC-13 speelde gelijk met 2-2 tegen Roda JC en staat in deze afgesloten competitie keurig op een zevende plaats van veertien sterke ploegen.
In de Twin Games verloor NAC-12 van PEC Zwolle met 6-15.
Het seizoen zit er op op nog wat toernooien na.[l]