Citymarketing Breda stelt adviesraad aan

BREDA - Citymarketing Breda heeft een adviesraad aangesteld. Leden van de raad gaan Citymarketing adviseren over het beleid en de programmering die bijdragen aan het positieve imago van de stad Breda. In de Raad van Advies komt een groep mensen samen die de doelgroepen van Citymarketing en de diverse vakgebieden daarbinnen breed vertegenwoordigt.

Het doel van Citymarketing Breda is om de stad zo neer te zetten dat personen, instanties, bedrijven en studenten Breda bezoeken, zich hier vestigen of komen studeren. “Met goede citymarketing wakkeren we de trots aan van onze eigen bewoners. Zij maken de stad tot wat zij is en hun ambassadeurschap is de absolute voorwaarde voor succes,” aldus Janine Bos, interim-directeur Citymarketing. “Maar dat kan Citymarketing Breda natuurlijk niet alleen. Daarom hebben we Bredanaar Frank Janssen, werkzaam als directeur Communicatie Schiphol Group, gevraagd voor ons op zoek te gaan naar mensen die het beste mee inhoud kunnen geven aan het imago van Breda.”

Kracht Breda kapitaliseren

Die zoektocht was nog niet zo eenvoudig. Leden van de adviesraad moeten voldoen aan diverse eisen. Zo moeten ze naast affiniteit met Breda, een aantoonbaar Bredaas netwerk hebben en boven de partijen staan. Ook moet de Raad van Advies een goede mix zijn van mannen en vrouwen, ervaren bestuurders en ‘nieuwkomers’. Frank Janssen, kwartiermaker en namens Citymarketing Breda aangesteld om de selectie te maken: “Daarnaast moet de Raad van Advies vooral een verpersoonlijking zijn van ons motto ‘Breda brengt het samen’. Breda heeft veel verhaal in zich. Deze groep kan samen met Citymarketing Breda de kracht en pracht die Breda in zich heeft op een verantwoorde en duurzame manier kapitaliseren.”

Dit zijn de leden van raad van advies

Wie zijn dan die mensen die de Bredase belangen als geen ander weten te behartigen? De Raad van Advies bestaat uit zeven leden. Dit zijn:

- Dingeman Kuilman, algemeen directeur Stedelijk Museum Breda

- Anneke Stins, commercieel directeur Breepark

- Eva Boon, strategisch adviseur Wonen Breeburg

- Willem Butz, commercieel directeur BOERplay

- Marijn van Dijke, Bredase ondernemer (The Box Company, Strand Binnen, Bootje Varen Breda, Zwart)

- Joep Sweere, directeur Golden Tulip Keyser Breda

- Peter van der Aalst, Adjunct Directeur Academy for Leisure NHTV

De leden zijn benoemd voor drie jaar met een optie voor één verlenging van maximaal twee jaar. [l]