Borcante in de Vlaamse Schuur
Borcante in de Vlaamse Schuur M. Hitzbleck

Brocantemarkt Prinsenbeek

PRINSENBEEK - Voor de derde keer houdt stichting Keniawinkeltje Prinsenbeek een Brocante markt. “We hopen weer op een grote opkomst” aldus Ria Bekkers, initatiefneemster van de Kenia Scholingsprojecten die door het Keniawinkeltje gefinancierd worden.

“Onze brocantie begint al een begrip te worden in de regio. We hebben dan ook een prachtige lokatie tot onze beschikking: de Nispenhoeve van de familie Heller te Prinsenbeek. Hier kunnen we al onze opgespaarde 'schatten' uit de depots tentoonstellen voor de verkoop. Want in de loop van het jaar is er weer veel geschonken door al diegenen uit de omgeving, die het Keniawinkeltje een warm hart toedragen.”.

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli is het publiek welkom op het terrein van de Nispenhoeve. Er is een ruime collectie brocante-artikelen en curiosa te koop zoals diverse leuke oude spulletjes, meubels, serviezen, potten voor binnen en buiten, keukengerei, boeken en platen en CD's.

Tevens kunnen de bezoekers tijdens het Brocante-weekend een bod doen op een schilderij van de bekende Prinsenbeekse schilder Richard Lemaire (1934-2011), ter beschikking gesteld door de familie van de kunstenaar. Ook deze opbrengst is voor het Kenia-scholingsproject. De hoogste bieder wordt eigenaar en kan na betaling het kunstwerk mee naar huis nemen.

Onze financiële ondersteuning in Kenia is dit jaar extra hard nodig. Want in het gebied van ons project in West-Kenia zijn de bevolking en ook onze projecten getroffen door overstromingen, misoogst en politieke onzekerheid.

Vorig jaar is door de Brocantemarkt de aanleg van een waterput mede-gefinancierd, die inmiddels bijna gereed is. Het doel van de Brocante markt 2018 is de bouw van nieuwe toiletten en andere noodzakelijke renovaties bij de Ojienda lagere school in Awasi in West Kenia.

Ria Bekkers gaat begin juni poolshoogte nemen in Kenia bij de projecten.

De Brocante markt vindt in De Nispenhoeve (familie Heller), Beeksestraat 76 te Prinsenbeek.. Open: zaterdag 30 en zondag 1 juli van 12.00–16.00 uur. Voor meer informatie: www.keniawinkeltje.nl en Facebook. [l]