Junior Geert Frijters op weg naar een snelle tijd.
Junior Geert Frijters op weg naar een snelle tijd. Sportfoto - Rini Schrijver

Nikki van der Zee en Jeffrey Doornbusch winnen eerste fietstijdrit voor schaatsers

BREDA - De eerste fietstijdrit om de Klaverbladcompetitie is bij de dames gewonnen door Nikki van der Zee van schaatsvereniging De Striene en bij de mannen door Jeffrey Doornbusch van De Poel Zeeland. Voor de meeste schaatsers vormt de fietstraining een belangrijk onderdeel van de zomertraining.

Schaatsers nemen na afloop van het schaatsseizoen een rustpauze om in de loop van mei met de zomertrainingen te beginnen. De Bredase schaatsverenigingen Ballangrud Breda en de Striene organiseren al vele jaren fietstijdritten als meetpunt voor de schaatsers.
Dit jaar zijn er twee tijdritten. De eerste tijdrit is op 8 juni verreden terwijl de laatste tijdrit begin september is tegen het begin van het schaatsseizoen.
Bij de eerste tijdrit werden door de deelnemers al behoorlijk snelle tijden op de klokken gebracht. Bij de dames werd door Nikki het 7,3 km lange parcours afgelegd met een gemiddelde van 38 km per uur, terwijl bij de mannen Jeffrey tot een gemiddelde kwam van 45 km per uur.
Vrijdagavond 7 september is de tweede en afsluitende fietstijdrit en weten we wie de Klaverblad tijdritbokaal gaat winnen. Meer info over de tijdritten en over een eventuele deelname vind je op de website van de Striene: www.striene.nl[l]

Junior Geert Frijters op weg naar een snelle tijd