Leerlingen breakdancen voor het eerst tijden de Urban Sports Week
Leerlingen breakdancen voor het eerst tijden de Urban Sports Week Linda van den Maagdenberg

Basisschoolleerlingen en senioren maken kennis met Urban Sports

BREDA - Van 4 tot 8 juni stond het skatepark Pier15 in het teken van de Urban Sports Week. Gemeente Breda en Breda Actief organiseerden hier toffe sportactiviteiten speciaal voor de straat. Extra speciaal was dat het niet alleen voor leerlingen van de basisscholen was, maar ook voor senioren!

Piepende skateboardwielen, stoere breakdance-deuntjes en gejuich waren vier dagen lang bij Pier15 te horen. Van rolstoelhockey tot skaten en van streetbasketbal tot freerunning. Het was er allemaal! Dit mede door de samenwerking met de KNHB, Team Streethockey, The Scene of Dance, basketbalvereniging de Barons en het Nederlands Rolhockey team. “Ik vind het super leuk! Ik zit op hockey, maar heb het op deze manier nog nooit gedaan. Zo heb ik zelfs een nieuw trucje geleerd! Het breakdancen vond ik ook heel vet!” Aldus één van de basisschoolleerlingen.

Verrijking voor Breda
Voorafgaand aan de Urban Sports Week vond de Urban Hockey Tour plaats. Tijdens de wijkactiviteiten leerden de sportcoaches van Breda Actief de basis van urban hockey aan de kinderen. Tijdens de Urban Sports Week waren de basisschoolleerlingen van de bovenbouw en senioren aan de beurt. Op deze manier maakt heel Breda kennis met de sporten van de straat. “We moeten weer terug naar de basis van het bewegen. Buiten spelen en creatief omgaan met de buitenruimte. Er zijn al plannen voor een volgende editie,” zegt Joan Kuipers, adviseur bij Breda Actief. Ook de senioren waren enthousiast over de opzet: “Hadden wij dit ook maar toen we nog jong waren!” lacht een deelnemer.

Champions Trophy 2018
De urban activiteiten in Breda zijn allemaal een voorproefje op 23 juni tot 1 juli. Dan staat Breda namelijk in het teken van de Champions Trophy 2018. Bij hockeyvereniging BH&BC Breda strijden de beste teams van de wereld om de trofee. Tijdens de Urban Sports Week onthulde wethouder Boaz Adank en DJ en producer Boris Smith de Champions Trophy tune genaamd: Be Yourself.

Meer informatie
Iedereen die meer wilt weten over de Champions Trophy of andere urban activiteiten kan contact opnemen met Joan Kuipers via j.kuipers@breda-actief.nl of 076-5233555. [l]

Leerlingen breakdancen voor het eerst tijden de Urban Sports Week