Voor vaders die alles al hebben: Geef zelf wat weg

BREDA - Het is rond de derde zondag van juni altijd weer een lastige vraag voor vaders. ‘Pa wat wil je hebben als cadeautje.’ Geef daar maar eens antwoord op. Zeker als je alles al hebt. Tools To Works weet een oplossing. Laat je kinderen maar wat weggeven aan vaders die wel een cadeau kunnen gebruiken.

Vaderdag bestaat al heel lang. Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door de Amerikaanse mevrouw Sonora Smart Dodd. Zij wilde haar vader eren voor zijn kracht en doorzettingsvermogen. De weduwnaar voedde alleen zes kinderen op nadat zijn vrouw in het kraambed gestorven was. In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. In 1948 werd afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni.
Vaders worden die dag in het zonnetje gezet door hun kinderen en daar hoort vaak een cadeautje bij.



Wat geef je?

Traditioneel zijn natuurlijk de stropdas, het overhemd en de sokken Vaderdaggeschenken maar tegenwoordig kopen mannen die spullen wel gewoon als ze het nodig hebben. Ook andere zaken worden vaak aangeschaft als er behoefte aan is. Maar wat geef je dan?
Tools To Work heeft wel een idee.

De Teteringse organisatie knapt al tientallen jaren tweedehands gereedschap op. Dat komt van mensen die het niet meer nodig hebben of modernere spullen hebben gekocht.

De vrijwilligers van Tools To Work sturen het nadat de boel is nagekeken naar Afrika. Daar zijn startende ondernemers er dolblij mee. In Afrika willen mensen graag een beter bestaan opbouwen. Dat kan bijvoorbeeld door een beroepsopleiding te volgen.

Op de scholen beschikken ze meestal nog wel over wat materiaal maar als de mannen zelfstandig aan de slag willen als monteur of bouwvakker, dan moeten ze eigen gereedschap hebben.

Dat is in Afrika nauwelijks te krijgen of is van matige kwaliteit. Tools To Work zorgt ervoor dat de vakopleidingen goed gereedschap aan de geslaagde leerlingen kunnen meegeven.

Hiervoor betalen de oud-leerlingen dan een klein bedrag. Dit geeft de vaak jonge vaders de kans een bestaan op de bouwen voor henzelf en hun gezin.

Draag bij

Vaders in Nederland kunnen bijdragen aan dit proces. Hun gebruikte gereedschap kan voor mensen in Afrika nog van grote waarde zijn. Geef het aan Tools To Work en de ruim honderd vrijwilligers van de organisatie zorgen ervoor dat de boel opgeknapt en verstuurd wordt.

U kunt uw gereedschap tijdens kantooruren afgeven bij Tools To Work, Laanzichtweg 101 in Teteringen. Wilt u doneren ga dan naar www.toolstowork.nl/vaderdag. [l]