Guusje Beeftink en Heba aan het werk in het atelier
Guusje Beeftink en Heba aan het werk in het atelier Lighthouse Studio | Pim Evers

Expositie Kunstkameraden

BREDA - Bredase Kunstkameraden, jonge vluchtelingen hier nu als statushouder wonen, exposeren van 23 juni tot en met 3 juli hun kunstwerken bij Cultkitchen in de Belcrum.

Twintig kinderen zijn vorig jaar als kunstkameraad gekoppeld aan professionele Bredase kunstenaars. Hieruit zijn na een serie van 10 bijeenkomsten in het atelier de kunstwerken ontstaan. De expositie bestaat uit tekeningen, schilderijen, sculpturen en foto’s. Bij het project Kunstkameraden Breda staat het plezier van het creatief bezig zijn en de trots op het resultaat voorop. De focus ligt niet op de problemen waar ieder van deze jongeren mee te maken heeft.

Basisschool De Fontein

Alle Kunstkameraden krijgen les op Eerste Opvang Anderstaligen De Fontein.

De kunstenaars en hun Kunstkameraad zijn: Paul van Osch en Khaled; Dorry Franken en Elias; Leonie Muller en Fatema; Claudette van de Rakt en Yhaya; Guusje Beeftink en Heba; Marja Reniers en Hajer; Noortje Haegens en Massa; Tom L'Istelle en Mohamed; Sylvia Thijssen en Rouaa; Denise Motz en Rayan; Renie Lamers en Antena; Elise le Pair en Obeida; Maurice Spapens en Ece; Danielle Lemaire en Hanan; Annamaria Paizs en Rahoo; Lian Waas en Amino; Raymond Assink en Yousef; Johanna Schweizer en Mala; Jacomijn den Engelsen en Lana; Michiel van der Zanden en Bashar.

Locatie

Cultkitchen (Galerie/studio/atelier van Raymond Assink), Lachapellestraat 7, Breda (Belcrum) (tijdens openingstijden). [l]

Guusje Beeftink en Heba aan het werk in het atelier