Winnaars Kinderendurance Teteringen
Winnaars Kinderendurance Teteringen Sandra Oonincx

Nederlandse endurance top was aanwezig in Teteringen

TETERINGEN - Afgelopen zaterdag is in Teteringen voor de 5e keer de wedstrijd van Endurance Surae gehouden. De ruim 100 deelnemers verschenen aan de start over de afstanden 22 tot 106 km.

De start en finish vonden plaats bij Ruitersportcentrum Balemans in Teteringen. In het deelnemersveld waren aanwezig Nederlandse topruiters als Jarmila Lakeman en Marijke Visser, die zich binnenkort moeten kwalificeren voor het WK in Tryon in Amerika. Ook startte hier de Nederlandse jeugdkampioene Anne Marijn Kok die zich voorbereidt op het EK jeugdkampioenschap in Pisa in Italiƫ. De 106 km werd gewonnen door Roald Bouman met Rowi's Gaspara, de 84 km door Natascha v. Galen op Castlebar's Gameboy. De 84 km werd gewonnen door Natascha v. Galen en ze versloeg daarbij haar beide stalgenoten Marijke Visser en Anne Marijn Kok. De 31 km werd gewonnen door Simone Vierdag uit Rijen.

Kinder Endurancerit

In de middag was er een Kinder Endurancerit over 7 en 12 km voor jeugd onder de 14 jaar en voor ruiters met een beperking van 'Aangepast paardrijden bij Jet'. De kinderen mochten meeluisteren bij de dierenarts assistente naar het hart en de buikgeluiden van de pony. Na afloop ontving ieder kind een leuk tasje met cadeautjes. [l]

Winnaars 84 km, Natascha van Galen, Marijke Visser en Anne Marijn Kok