Doof of slechthorend? Toch op vakantie, kan dat?

BREDA - Maandelijks staat het Inloopcentrum van de “Stichting Plots- en Laatdoven” open voor eenieder die interesse in doofheid en alles wat daarmee samenhangt. Deze maand is dat op woensdag 27 juni.

Iedereen met vragen over plotsdoofheid en laatdoofheid is van harte welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. U bent welkom voor 5 minuten maar ook de gehele dag. Aanwezig zijn ervaren plots en laatdoven met en zonder hoor-hulpmiddelen (bijv. Cochleair Implantaat en/of gehoorapparaat). Samen met hun horende partner kunnen zij u en hun ervaringen delen.

Iedere maand is er een thema. Deze keer is het thema “Vakantie”.

Om 11.00 uur komt Nirosha Boer Vertellen over haar reisbureau gespecialiseerd voor doven, Plotsdoven en laatdoven. Nirosha is zelf laatdoof en kent als geen ander de behoefte om te reizen o.a. met het inzetten van schrijf en of gebarentolk. De gehele dag door kunnen we met elkaar in gesprek gaan over vakantie al of niet georganiseerd. We zijn ook zeer benieuwd naar ieders behoefte.

Van 13.00-14.30 uur is er een groep doven en slechthorenden aan het oefenen met Nederlands met Ondersteunende Gebaren ofwel NmG. Geïnteresseerden kunnen in de oefengroep deelnemen en eventueel de volgende oefenbijeenkomsten aansluiten. Sluit u zich aan als deelnemer voor de oefengroep, dan wordt het op prijs gesteld als u donateur wordt van de Stichting Plots- en Laatdoven (https://www.stichtingplotsdoven.nl).

Iedereen, zowel doven, slechthorenden als geïnteresseerde goed-horenden zijn van harte welkom op woensdag 27 juni in Cultureel Centrum “’t Kraaiennest”, Tweeschaar 12 in Breda. Goed bereikbaar met openbaar vervoer (zie 9292). Gratis parkeren voor de deur. Entree is gratis. De hele dag gratis inloop, de koffie en thee staat klaar. Ervaringsdeskundigen, een schrijftolk en een gebarentolk zijn altijd aanwezig. Uw gastvrouw/heer Antoinette de Vroomen en Peter Raggers. [l]