Midzomernacht loop.
Midzomernacht loop. onbekend

Midzomernacht loop op de langste dag van het jaar

BREDA - Op de langste dag, hardlopend of wandelend, naar Meersel-Dreef, de Midzomernacht loop. Op de langste dag van het jaar, 21 juni, loopt een afdeling van Atletiekvereniging Sprint, Sprint in Brabantpark (SiB), vanaf de parkeerplaats van restaurant Paradijs, aan de Galderseweg, naar café Jansen & Jansen, Dreef 96, in Meersel-Dreef. De afstand is 9 kilometer en de route is helemaal door het Markdal tot Meersel Dreef.

De midzomernacht loop is niet alleen bestemd voor hardlopers, er kan ook gewandeld worden. De wandelaars vertrekken om half 7, de hardlopers om 7 uur. Iedereen komt dan na elkaar binnen. Na afloop wandelt de hele groep terug. Het is alweer voor de zesde keer dat de lopers dit doen voor het goede doel, er wordt geld ingezameld voor het RopaRunteam van Sprint. De Ropa Runners fungeren bij de loop als fietsbezemwagen voor de groep hardlopers. Je opgeven is niet nodig. Deelname is gratis.

Aparte afdeling
Sprint in Brabantpark is een aparte afdeling binnen Atletiekvereniging Sprint. Zo’n 60 hardlopers uit Brabantpark en Heusdenhout lopen twee keer per week vanaf Bress in de buurt hun trainingsrondjes. Sprint in Brabantpark bestaat alweer ruim 6 jaar en is vanuit Sprint gestart, zodat er ook in Breda-oost een mogelijkheid is om lekker in je buurt hard te lopen. Doordat de groepen elke keer andere routes lopen, leren de lopers hun buurt op een andere manier kennen.
Sprint in Brabantpark biedt vier verschillende niveaus van hardlopen en lopen aan: de snelle hardlopers (niveau A, B, C) met 11 – 12 km/uur en halve en hele marathon als doel, niveau D (rond de 10 km/uur) heeft de ten miles als doel (16 km), niveau E (rond 9-9,5 km uur) mikt op de 5 of de 10 km Singelloop en een wandelgroep, die per avond ook zo’n 6-8 km loopt. De training duurt steeds van 19.30 tot 20.15 uur.

Training voor de Singelloop
Sprint in Brabantpark werkt naar concrete doelen: wil je dus begin oktober meelopen tijdens de Singelloop, ook als je niet in Brabantpark of Heusenhout woont, dan is het nu tijd om aan te sluiten. De drie hardloopgroepen trainen momenteel voor de 5 of 10 km en de halve marathon bij de Singelloop en de ten miles van Tilburg. Meld je aan bij Sprinteninbrabantpark@gmail.comen/of kom op maandag- of donderdagavond naar de training: we vertrekken 19.30 vanaf BRESS, het studentensportcomplex aan de Nieuwe inslag 99.
Wil je liever op andere tijden trainen of, in plaats van door de wijk, in het prachtige Mastbos, dan ben je natuurlijk welkom bij de hoofdlocatie van Atletiekvereniging Sprint, Dr Schaepmanlaan 4, Breda. Voor meer informatie, mail naar secretariaat@avSprint.nlof kijk op de website www.avSprint.nl[l]