Teychinelaan Ginneken. ARCHIEF MUSEUM PAULUS VAN DAESDONCK
Teychinelaan Ginneken. ARCHIEF MUSEUM PAULUS VAN DAESDONCK archief Museum Paulus van Daesdonck

Museum Paulus van Daesdonck

ULVENHOUT - Een oude foto brengt altijd vragen met zich mee. Zo ook bijgaande foto van het Ginneken. Je ziet hier de Dennenlaan van voor 1930. Deze laan kwam toen uit op Boschlaan. Allemaal zeer logische namen aan de rand van het Mastbosch. Deze Boschlaan was oorspronkelijk de steenweg naar Princenhage.

Waarom zijn deze namen veranderd in Teychinélaan en Duivelsbruglaan? Wij weten het niet. Er zullen echter zeker lezers zijn die dit wel weten. En daar zijn wij naar op zoek? Wie kan ons hierbij helpen? Wie heeft er verhalen en anekdotes over deze laan?
Ook op vorige foto’s hebben wij veel reacties gekregen. Al deze reacties kunt U vinden op onze website paulusvandaesdonck.nl. Graag zien wij Uw verhalen tegemoet via ons mailadres info@paulusvandaesdonck.nl. Mocht U oude foto’s hebben die Uw verhalen ondersteunen dan willen wij die ook graag in archief van het Museum Paulus van Daesdonck bewaren voor het nageslacht.

Wij organiseren ieder half jaar een bijzondere tentoonstelling met heel veel fotomateriaal en attributen. Deze week opent de tentoonstelling '1843 Landsgrenzen bepaald, Scheiding van landen en geesten'. Dit naar aanleiding van het feit dat 175 jaar geleden de grenspalen die de grens tussen Nederland en België aangeven geplaatst werden. Hetgeen van oorspronkelijk één land twee landen maakte. Een belangrijk stuk historie met veel impact op onze omgeving. Denk alleen maar aan de vele smokkelroutes.

Heemkundemuseum, Pennendijk 1, Ulvenhout. Open: eerste zondag van de maand van 14.00-16.00u en elke woensdagmiddag en op afspraak. [l]

Teychinelaan ginneken