Het Vakantiekoor trapte de Muziekzondag af met zonnige meezingers.
Het Vakantiekoor trapte de Muziekzondag af met zonnige meezingers. Henk Schiering

Louter zonnige klanken in 't Houwke met Vakantiekoor en Vamos

BREDA - Zelden zal het tijdens de Houwke Muziekzondag zo fleurig hebben geklonken als op zondag 17 juni. Voor deze prima sfeer zorgden het Vakantiekoor en de louter Spaanstalige formatie Vamos! tijdens de zesde Muziekzondag. 't Houwke was wederom volgepakt met liefhebbers van allerlei muziekgenres en ook vandaag kregen zij gelijk; het was meer dan de moeite waard om erbij te zijn.

Voor de pauze zong Het Vakantiekoor meezingers van onder andere Conny van den Bos, Louis Neefs en Claudia de Breij. Onder de bezielende leiding van dirigent Marion Komen werd ook mooie samenzang tevoorschijn getoverd bij de enthousiaste groep zangers en zangeressen waaronder de Afrikaanse taal. Met een van deze liedjes besloot het koor met mooie acapella zang het eerste gedeelte van de Muziekzondag. De kracht van Het Vakantiekoor ligt in het feit dat ze weinig nodig heeft om het muzikaal vuurtje te laten ontbranden bij het publiek. De lachende gezichten en de spontaniteit doen de rest. De meeste leden zingen ook in het inmiddels welbekende Tegen de Wind Mee.
Na de pauze zorgde de formatie Vamos! Voor een nieuwe frisse sound binnen 't Houwke. Een aantal leden zong al eens eerder in 't Houwke tijdens een van de Open Podia. Vandaag greep men de gelegenheid om een behoorlijk repertoire ten gehore te brengen met beide handen aan. En hoe! Mooie ballades werden afgewisseld met wat meer uptempo liedjes waarbij de drie zangeressen de mogelijkheid niet onbenut lieten ook bijbehorende dans ten toon te stellen. Het kleurde het muzikaal geheel alleen nog maar meer. Ondersteund door een aantal werkelijk voortreffelijke gitaristen kwam het de zang in de Spaanse taal volledig tot zijn recht. Vamos! besloot zijn meer dan geslaagde optreden met liedjes van The Gypsy Kings. Beide koren gaven na afloop (in koor!) aan voor een volgende gelegenheid absoluut weer beschikbaar te zijn.
Met deze woorden gaven ze de sfeer van het geheel uitstekend weer en keerden de mensen tevreden huiswaarts.

Muziekzondag
De volgende Muziekzondag is op 15 juli. Dan zullen twee talentvolle zangeressen hun debuut maken op het Houwke Podium; Carolien Drooger en Minke van de Watering met singer/songwriter repertoire. Na de pauze vertolkt het Ripieno Saxofoonkwartet liedjes uit verschillende tijdsperiodes. [l]

Het Vakantiekoor trapte de Muziekzondag af met zonnige meezingers