Huldiging van de kampioenen
Huldiging van de kampioenen Thea van Nieuwenhuizen

Nationaal kampioenschap prachtige promotie voor petanquesport

BREDA - Wethouder Daan Quaars (sportzaken) opende zondag 17 juni de finaledag van het Nederlands Kampioenschap tripletten. Hij deed dit door samen met de jongste deelnemer, de 10-jarige Marit Kok uit Schiedam, de eerste boule te werpen en vervolgens het startsignaal voor de wedstrijden te geven.

Jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag te Breda, was twee dagen gastheer voor dit nationale kampioenschap. Zaterdags werden de voorronden voor de mannen gespeeld. Zondags speelden de zestien beste mannenteams van de zaterdag om het kampioenschap en gelijktijdig speelden de vrouwen, junioren, aspiranten en pupillen om de nationale titel.

Va-Tout was van de partij

Jaco Elve, Peter van den Ouweland en Marco van Steenbrugge van Va-Tout plaatsten zich voor de finaledag, maar werden na de eerste partij uitgeschakeld door de latere kampioenen. Dit gold ook voor het team van Dick Peters, Addie Kuijer en Osman Jibrill van Va-Tout. Zij werden eveneens in de eerste partij uitgeschakeld. Bij de categorie vrouwen werd Va-Tout vertegenwoordigd door Lies Borburgh, Marjan Buuron en Anne Hoppenbrouwers. Zij eindigden op de 11e plaats.

De kampioenen

Nederlands kampioen bij de mannen werden Tom van der Voort (Petangeske), Kees Koogje (ABA) en Essa Agzoul (Les Cailloux).
Bij de vrouwen ging de nationale titel naar Karin Zantingh ((’t Dupke), Judith van de Eijnden (’t Dupke) en Ellen Walrave (Petangeske).
Gregory Koolwijk, Niels Saurel en Valentino Peeters werden kampioen bij de junioren. Lars de Roos, Noah Elzinga en Kim van Gellekom wonnen bij de aspiranten. Sietse Stok, Tygo Schimmel en Stan Hoebee sleepten de titel in de wacht bij de pupillen.

Kom eens kennismaken

Deelnemen aan een nationaal kampioenschap is niet voor iedereen weggelegd. Dat hoeft ook niet, want spelen op recreatief niveau geeft net zoveel spelplezier en voldoening. Onder leiding van onze enthousiaste trainer kan iedereen leren zich de sport eigen te maken. Daarom nodigen wij jou uit om eens kennis te komen maken met petanque (jeu de boules) en met de vereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda. Je bent van harte welkom op de dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddagen. Maak bij voorkeur even een afspraak, zodat er zeker iemand aanwezig is om je uitleg te geven (076-5656362). Op zaterdagmiddag 7 juli heeft Va-Tout weer een introductiemiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Je kunt dan (met begeleiding) een partijtje spelen. Meer informatie: www.va-tout.nl. [l]