Vocaal Ensemble Novafonie en dirigente Alice Roes
Vocaal Ensemble Novafonie en dirigente Alice Roes Egbert de Flines

Openingsconcert Rondje Open Kerk door Novafonie

BREDA - Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda verzorgt op vrijdagavond 6 juli het openingsconcert van het Rondje Open Kerk in de Ledevaertkerk te Chaam. Aanvang 20.00 uur. Het duurt ongeveer één uur. De toegang is gratis.

Novafonie zingt een internationaal programma met a capella koormuziek uit onder andere Hongarije, Bulgarije, Frankrijk en Engeland. Duo Sprank (vibrafoon en fluit) speelt muzikale intermezzo’s. Mezzosopraan Ilse Jordan zingt een aantal liederen samen met het duo, waaronder Bach’s “Bist du bei mir” en het bekende “Greensleaves”.

Het adres van de kerk is Dorpsstraat 1 te Chaam. Na afloop ben je welkom in de consistorie van de kerk en bij mooi weer ook in de tuin.

Vocaal Ensemble Novafonie

Vocaal Ensemble Novafonie is een a capella kamerkoor bestaande uit ongeveer 20 enthousiaste zangeressen en zangers onder leiding van dirigente Alice Roes. Het koor bestaat ruim 25 jaar en werkt aan een breed klassiek repertoire van oude muziek tot hedendaags. Plezier en kwaliteit staan daarbij voorop. Het koor repeteert iedere donderdagavond in de Haagse Beemden te Breda. Interesse om mee te zingen? Meld je aan via novafonie@gmail.com. Op 25 november geeft Novafonie een concert met muziek langs de route van de Oriënt Express. Meer info vindt je op http://novafoniebreda.nl.

Duo Sprank en Ilse Jordan

Duo Sprank bestaat uit Friedy van den Akker op vibrafoon en Claudia Mies op fluit. Mezzosopraan Ilse Jordan studeerde aan het conservatorium van Maastricht en is daarnaast zangdocent en koordirigent in de regio Breda.

Rondje Open Kerk

Rondje Open Kerk is de openstelling van diverse kerken in het gebied ten zuiden en zuid/oosten van Breda op woensdagmiddagen voor gasten en toeristen. De kerken zijn geopend op de laatste drie woensdagen van juli en de eerste drie woensdagen van augustus. www.rondjeopenkerk.nl [l]