Breda Stad in het Groen, Zaartpark.
Breda Stad in het Groen, Zaartpark. Ton Gjeltema

BLAStcafé op dinsdag 10 juli

BREDA - "In 2030 is Breda de eerste Europese stad in een groen park", zo staat te lezen in het 'Verhaal van Breda', de nieuwe merkstrategie van de gemeente Breda. Klinkt aantrekkelijk, maar wat betekent dit eigenlijk? Tijdens het BLAStcafé op dinsdag 10 juli willen we een aanzet geven tot een gesprek over dit thema.

Hoe ziet die Europese stad en dat groene park eruit? Wat betekent dit voor de Breda, de woonomgeving, de lucht- en waterkwaliteit. Hoe staat Breda er nu voor en wat moet gebeuren om deze ambitie te verwezenlijken?
Over het groen in de stad zijn meerdere visies mogelijk. Frank Toeset van bureau OhSevenSix heeft op eigen initiatief de visie "Breda groene Lobbenstad ontwikkeld". Dirk van Peijpe van de Urbanisten heeft in opdracht van de rijksoverheid de visie "Goed groen is goud waard" ontwikkeld en toegepast op Zwolle. Beiden zullen een presentatie geven van hun visie op de betekenis van het groen in de stad.
Naar aanleiding van deze visies praten we met de zaal en diverse deskundigen over de groene ambitie van Breda. Ook blikken we kort terug op de Dag van de Architectuur, waarop belangstellenden onder leiding van BLASt 31 groenplekken in Breda hebben bezocht.
Aanvang 20.00u. Gratis entree, Locatie: Mezz, Keizerstraat 101. [l]