Feestelijke stemming na uitreiking certificaten.
Feestelijke stemming na uitreiking certificaten. Vinnie de Laat

Breda is 33 Citytrainers rijker

BREDA - Ook dit seizoen was de cursus Citytrainer ‘Ik train mijn stad’ weer een enorm succes. Drie groepen met 33 enthousiaste jongeren zijn donderdag 28 juni door wethouder Miriam Haagh gecertificeerd als Citytrainer. Breda Actief leidt jongeren vanaf 15 jaar op, om met gebruik van hun talenten, activiteiten te organiseren.

Wethouder Miriam Haagh opende de avond bij STRND. Ze benadrukte wat een mooie bijdrage de Citytrainers hebben geleverd en gaan leveren aan de stad: “Citytrainers zijn zo belangrijk! Zij kunnen net dat beetje extra zijn, dat ervoor zorgt dat de kinderen uit de wijk toch achter de PlayStation vandaan komen. Daarnaast is het ontzettend goed voor jezelf. Als jij Citytrainer bent en je bent op zoek naar een baan, heb je echt al iets super moois om op je CV te zetten. Al is het maar voor een zomerbaantje.” Daarnaast ging ze op het podium in gesprek met drie Kidstrainers en de eerste Krajicek Scholarshipper.

Citytrainers
Na de opening was het podium voor de Citytrainers. De 33 jongeren presenteerden zichzelf allemaal op een eigen, creatieve manier. Van spetterende filmpjes tot een rollenspel. En van een presentatie met waardevolle woorden tot een gaaf optreden van The Loads. Ondanks dat ze het allemaal ontzettend spannend vonden, stonden ze er allemaal en pakten ze hun moment. “Voor de cursus had ik nooit hier op het podium durven staan, maar ik sta nu veel zekerder in mijn schoenen en heb een nieuwe vriendengroep!” Aldus een nieuwe Citytrainer. De avond eindigde met de uitreiking van de certificaten, veel vrolijke gezichten en een gezellige borrel.

Cursus
In totaal duurt de cursus 15 weken. Je neemt deel aan zeven bijeenkomsten, inclusief een eindactiviteit. Daarna ga je in de praktijk aan de slag. Onder begeleiding van een coach draai je mee met of organiseer je een activiteit. Na je praktijkstage zijn er nog twee bijeenkomsten en een eindpresentatie. Als je de theorie en praktijk succesvol afrondt, krijg je een erkend certificaat en mag je jezelf officieel Citytrainer noemen. Dan mag je los in de wijk met jouw toffe ideeën!

Wijken en organisaties
De Citytrainers die donderdag het certificaat hebben ontvangen, blijven aan de slag in en voor Breda. Zo ondersteunen en organiseren ze sportieve activiteiten in de wijk en bij de stageplekken. Ook komend seizoen worden er weer een hoop nieuwe Citytrainers opgeleid die bij verschillende organisaties aan de slag kunnen. Er zijn nog steeds mogelijkheden voor organisaties om de rol van stageplek te vervullen.

Eind 2018 gaan er twee nieuwe cursussen van start. In de Haagse Beemden vindt in oktober een pilot Citytrainer speciaal voor deze wijk plaats. Daarnaast kan ook de oudere, maar fitte doelgroep aan de slag bij Citytrainer Volwassenen/Senioren. Opgeven kan via: www.breda-actief.nl. Voor vragen: k.van.tilburg@breda-actief.nl of 076-5233555. [l]