JEKA nieuwe loot Brabantse Meisjes Academy

BREDA - De Brabantse Meisjes Academy (BMA) die ontstaan is uit het Teteringse DIA is uitgebreid met een meisjesteam in de leeftijdscategorie onder veertien jaar. Deze selectie met speelsters uit de regio gaat spelen op de velden van JEKA in de jongenscompetitie.

Bij DIA blijft het team onder zestien jaar van inititatiefnemer Yuri van Brummelen spelen. Coördinator Bij JEKA is Eric Martens: "Wij staan open voor de ontwikkeling van 'Meiden met een Droom' die een grote voetbalcarrriere willen verwezelijken en daar ook veel energie in willen stoppen. Bij DIA is aangetoond dat het mogelijk is om een regionale Academy op te zetten. Binnen JEKA heb ik de steun gekregen om een regioteam op ons complex te adopteren."

Interne voetbalschool

Ook voor de eigen spelers van de vereniging wordt gedacht en wordt het houden van een interne voetbalschool onderzocht. Iedereen van de club kan meedoen en zo hoopt Bredaas grootste club de leden binnen boord te houden.

Het team van de Academy gaat driemaal per week trainen onder leiding van de trainers Jan van Meel en Mildred van Baal. Teammanager wordt Ilona Borstlap. Neemt zoals gezegd deel aan de jongenscompetitie en probeert aansluiting te vinden bij de internationale competitie om eenmaal per maand tegen Europese tegenstanders aan te treden. Martens:"Bij DIA is dit een groot succes. Zij hebben bovendien in maart aan een groot toernooi in Spanje deelgenomen. We hebben via open dagen onze selectie samengesteld. Drie meiden uit Breda zijn hieruit geselecteerd. De rest komt uit West- en Midden Brabant van Helvoirt tot Roosendaal."

Girlz United

Groen Wit, UVV'40 en WDS'19 zijn al geruime tijd aan het samenwerken met de jongste categorie meisjes. Volgens Henk Schuiling van UVV'40 is er gedacht om ook te kijken of er voor deze categorie plaats in de BMA is. "Dat gaat zeker het komend seizoen nog niet gebeuren, maar we zijn wel in gesprek en kijken met de OBA (Overlegorgaan Bredase Amateurvoetbalverenigingen) of er mogelijkheden zijn. [l]