Afbeelding

Cadetten Koninklijke Marechaussee bezorgen ouderen een onvergetelijke dag

BREDA - Een cadet in uniform met handtas over de schouder, tientallen rollators geparkeerd op het sportveld en een prachtige mix van jong en oud. Dat was het beeld op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie.

In het kader van hun opleiding, organiseerden de cadetten van de Koninklijke Marechaussee, in samenwerking met Zorg Voor Elkaar Breda een onvergetelijke dag voor meer dan honderd ouderen. De ouderen zagen de bivaklocatie, deden mee met spellen en konden dankzij Bootjevaren Breda een mooie rondvaart over de gracht maken. De cadetten tonen met deze dag hun betrokkenheid richting de bevolking van Breda en daarnaast is het organiseren van een maatschappelijke dag onderdeel van de opleiding.

Quotes:

Wilma (89): “Ik ben vaak alleen thuis en heb best wel wat zorgen. Vandaag heb ik me nergens zorgen over hoeven maken en heb ik alleen maar genoten. Ik heb zoveel nieuwe mensen ontmoet. Met eentje ga ik zeker binnenkort afspreken.”

Antje (82): “De jongens en de meiden van de Marechaussee waren zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Als iedereen zo zou zijn, dan zou de wereld nog niet zo slecht zijn.”

Lisa (26), cadet: “Ik heb de gehele dag drie ouderen mogen begeleiden. De doelgroep sprak me sowieso al aan, maar achteraf was het een geweldige dag. Je staat helemaal niet stil bij hoe klein het leven van een oudere kan worden door allerlei omstandigheden. Ik wil heel graag gaan proberen om de dames vaker te gaan opzoeken als dat mogelijk is.”

Alexander (25), teamleider projectgroep maatschappelijke dag: “Samen met 8 andere cadetten zijn we maanden bezig geweest met de voorbereidingen voor deze dag. Als het dan allemaal samenkomt is het geweldig om het resultaat te zien. De ouderen waren stuk voor stuk de gehele dag aan het glimlachen. De ervaringen van de ouderen én de cadetten is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet.” [l]