Kinderen, leraren en enkele gasten.
Kinderen, leraren en enkele gasten. foto Henny Lubbers

Poolse School Breda viert 20 jarig bestaan

BREDA - De Poolse School Breda vierde aan het einde van het schooljaar zijn 20 jaar bestaan! Jaar geleden is ook dependance van school Poolse School Roosendaal geopend. Goede reden om een feest te vieren.

En dat deden de ouders en het bestuur op zaterdag 23 juni in het Sociaal Cultureel Centrum 't Kraaienest. In het officiële gedeelte werden aan de kinderen en cursisten diploma’s uitreikt door onder andere de Consul van Polen in Den Haag, mevr. Renata Kowalska. De oprichtster van school Mary Jaworski is special voor deze dag uit Polen gekomen.
Daarna was er tijd voor bloemen, bedankjes, wensen en een feestelijke lunch voor alle gasten. Er was zelfs goochelaar ingehuurd die voor de nodige verbazing worgde bij de kinderen. Er was ook tijd om te terug te kijken en herinneringen op te halen. Er is erg veel in de laatste 20 jaar gebeurd. Verschillende fotoboeken zijn daar getuige van.
De Poolse school gaat weer op 25 augustus van start in Roosendaal en Breda met lessen Pools voor kinderen die tweetalig worden opgevoed en Nederlands voor hun ouders en andere geïnteresseerden.
Meer informatie over ons vindt u op onze website: polskaszkolabreda.webs.com of facebook. [l]