Een afbeelding uit één van de Gradualen
Een afbeelding uit één van de Gradualen Henk Bakker

Gradualen uit 18e en 20e eeuw te bewonderen tijdens Rondje Open Kerk

BREDA - Tijdens Rondje Open Kerk op de woensdagmiddagen van 11 juli tot en met 15 augustus zijn in de RK St. Laurentiuskerk Ginneken Gradualen uit 18een 20ste eeuw te zien.

De forse boekwerken, waarvan de zwaarste 25 kilo weegt, bevatten alle Gregoriaanse gezangen voor het kerkelijk jaar. De kerk opent de deuren van 13.30 uur tot 16.30 uur. Koster Ben Hulshof is aanwezig voor toelichting en vragen.

Kleurrijke afbeeldingen
Zij lagen al jaren te verstoffen in een la totdat koster Ben Hulshof ze vond. Gradualen uit de 18een 20steeeuw. Muzieknoten en tekst zijn nauwkeurig en met veel geduld met behulp van een sjabloon op het tekenpapier aangebracht. Hier en daar worden de notenschriften onderbroken met kleurrijke aquarelschilderingen van de hand van de kunstenaars J. Conix en R.Pecskovszky.

Fietstocht
Tijdens het jaarlijks Rondje Open Kerk stellenkerken in Breda en wijde omgeving hun deuren open. Voor een bezoek, stilte, gebed of om een kaarsje op te steken is iedere bezoeker van harte welkom. Er is ook een fietstocht, waardoor alle kerken bezocht kunnen worden. Folders met meer informatie zijn in alle deelnemende kerken aanwezig!
Meer informatie: www.rondjeopenkerk.nl [l]