Informatie en tips bij geheugenproblematiek

BREDA - Iedereen die vragen heeft over geheugenproblematiek, dementie of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan terecht bij Steunpunt informele zorg Breda (StiB).

De zorg voor iemand met dementie of NAH heeft grote invloed op het leven van ouders, partner of kinderen. Mantelzorgers krijgen meer zorg- en regeltaken. Hierdoor is minder tijd voor het eigen leven. De zorg kan daardoor ook gevolgen hebben voor de eigen sociale contacten, waardoor ze er langzaam alleen voor komen te staan. Het is belangrijk dat mantelzorgers op tijd hulp vragen in de omgeving.

Digitaal antwoord op vragen
Mantelzorgers in Breda kunnen 24 uur per dag terecht op de vernieuwde website van StiB: www.stib-breda.nl Het is dé digitale verzamelplaats voor informatie. Zo zijn er pagina’s over dementie en NAH en staan er antwoorden op veelgestelde vragen. Mantelzorgers vinden er ook interessante boeken, artikelen of filmpjes over het onderwerp. Daarnaast zijn er praktische tips die hen helpen om de zorgtaak te organiseren en vol te houden. Op deze manier biedt StiB ondersteuning op maat die op elk moment beschikbaar is. De medewerkers geven informatie, advies en tips op maat via 076 - 750 32 00. Ook kunnen mantelzorgers 24 uur per dag terecht op www.stib-breda.nl/dementie of www.stib-breda.nl/nah [l]