Minke van de Watering.
Minke van de Watering.

Sfeervolle muziekzondag met singer songwriting en saxofoonmuziek

BREDA - De Houwke Muziekzondag op 15 juli staat in het teken van mooie vocale stemmen met gitaarbegeleiding voor de pauze en puur saxofoon in het tweede gedeelte.

Carolien Drooger en Minke van de Watering zijn zangeressen van respectievelijk 23 en 18 jaar die zichzelf op gitaar begeleiden. Carolien zingt en speelt in de stijl van onder andere Ed Sheeran, Passenger, Michael Prins en Maaike Ouboter. Ze heeft op diverse mooie podia gestaan waaronder het Chassé, En Plein Public Ginneken en ook nog een memorabele uitvoering in de Koepelgevangenis Breda. Minke zingt liedjes van Ed Sheeran, Vance Joy, Justin Bieber, Adele en Passenger. Al na één jaar gitaarles greep zij de mogelijkheid aan om haar eerste optreden te geven tijdens de zondagochtend acoustic sessions bij Bagels & Beans. Carolien en Minke; laat u verrassen door twee talentvolle singer songwriters. Beide zangeressen hebben hun gitaarlessen overigens genoten bij Wijnand Brant.

Saxofoonkwartet
Na de pauze is het muzikaal woord aan het Ripieno Saxofoonkwartet uit Roosendaal. Het bestaat uit enthousiaste saxofonisten die wekelijks bij elkaar komen om een heel gevarieerd repertoire in te studeren. Van Sweelinck tot hedendaags. Het concert in ’t Houwke zal in het teken staan van dansen door allerlei periodes heen. Het kwartet bestaat uit: Koen van Ginneken (sopraansaxofoon), Lizette Ernest (altsaxofoon), Ger van de Kerkhof (tenorsaxofoon) en Peter den Otter (baritonsaxofoon).

Muziekzondag
Carolien Drooger, Minke van de Wetering (voor de pauze) en Saxofoonkwartet Ripieno (na de pauze) te zien op 15 juli tijdens de Houwke Muziekzondag, Grote Houw 227, 14.00-16.30 uur. Entree gratis. [l]