CMD koor, orkest en dirigenten
CMD koor, orkest en dirigenten Paul Jankowsi


Consortium Musicum Divertimento herhaalt concert

ULVENHOUT - Zondag 26 augustus 15.00 uur verzorgt het CMD het jaarlijkse herhalingsconcert in de RK Laurentiuskerk in Ulvenhout. Onder leiding van de dirigenten Rienk Bakker en Rick Muselaers wordt een afwisselend en aantrekkelijk muziekprogramma uitgevoerd.

Het programma vermeldt uiteraard muziek van Tsjechische bodem. Van Jan Dismas Zelenka, tijdgenoot van J.S. Bach, wordt het Miserere in C voor sopraan, koor en orkest uitgevoerd. Het orkest speelt van Antonín Dvorák Allegro con fuoco uit Symfonie nr.9 “Aus der neuen Welt”. Voor koor a capella worden Fünf Chorlieder van Joseph Rheinberger uitgevoerd. Verder vermeldt het programma de hymne “Hör mein Bitten” van Mendelssohn voor sopraan, koor en orkest en Serenade voor 13 blazers van Richard Strauss. Solistische medewerking wordt verleend door sopraan Josje Zwaans. Het concert dat gratis toegankelijk is, begint met Ouvertüre “Der Freischütz” van Carl Maria von Weber.

Het CMD, bestaande uit ruim 90 zangers en instrumentalisten, maakte 14 tot en met 21 juli voor de tweede keer een concertreis naar Tsjechië. Het verblijf was in Františkovy Lázne in de regio Karlovy Vary. Daar werden voor enthousiast publiek twee solistenconcerten en drie concerten met symfonieorkest en koor gegeven. De Bredase musicus Jan de Breet stond 41 jaar geleden aan de wieg om met een groep melomanen in het buitenland de aantrekkelijke combinatie te maken van musiceren, zingen en vakantie vieren.

Kijk voor meer informatie op www.cmdbreda.nl en/of like ons op Facebook.

Concert Consortium Musicum Divertimento, zondag 26 augustus, aanvang 15.00 uur, RK Laurentiuskerk, Dorpsstraat 42, Ulvenhout. Toegang vrij, vrijwillige bijdrage na afloop. [l]