Afbeelding
Ans Janssen


Week van de Verwenzorg: 16 tot en met 23 september

BREDA - Na het succes van de afgelopen jaren, organiseert Betrokken Ondernemers Samen voor Breda in samenwerking met Surplus opnieuw een Verwenzorgweek en wel van 16 t/m 23 september.

Dit jaar met vier prachtige evenementen voor mensen die minder mobiel zijn en mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig is om er zelfstandig op uit te gaan. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. En daarom worden ze in de Verwenzorgweek eens extra in het zonnetje gezet.


Koffieconcert: 16 september

Zondag 16 september organiseren we voor het eerst een koffieconcert in het park aan de Croystraat in de wijk IJpelaar. Het smartlappenkoor “Beekse Smart” uit Prinsenbeek verzorgt een uur durend optreden op het terras van Thebe IJpelaar. Het optreden begint om 14.00 uur. Het koor bestaat deze middag uit zo’n 40 leden, inclusief muzikanten.

Wereldsmaken: 18 september
Dinsdag 18 september wordt een speciale dag. Na het overweldigende succes van de edities in de afgelopen jaren, opent Huize Raffy voor de zesde keer haar deuren voor het evenement Wereldsmaken! Iedereen die zin heeft in een gezellige middag is om 14.00 uur van harte welkom: een middag vol muziek, dans, lekker eten en drinken uit allerlei landen en windstreken. Zo’n 15 dames, van origine afkomstig uit verschillende landen en woonachtig in de wijk Geeren, maken hapjes uit hun land van herkomst. De Raffy Old Timer Band zorgt voor de muzikale omlijsting. Deze activiteit is inmiddels volgeboekt.

Rollatorloop: 21 september

De Bredase Rollatorloop is een blijvertje na het succes van eerdere jaren. In het kader van lekker bewegen en gezellig samen buiten zijn, zetten we een parcours uit vanaf Atletiekvereniging Sprint waarbij alle deelnemers samen een stukje gaan wandelen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de mogelijkheden/capaciteiten van de cliënten. Natuurlijk zijn ook mensen met een rolstoel of mensen die het gewoon leuk vinden om te wandelen ook van harte uitgenodigd. Na een gezamenlijke warming-up worden er, naar keuze, diverse afstanden gelopen (400 m of 1.000 m), op de atletiekbaan en in het Mastbos. Om 14.00 uur wordt het startschot gelost door Anton van Mansum, voorzitter van de Raad van Bestuur van Surplus. Uiteraard krijgen de deelnemers een startnummer, is er muzikale door Thierry en Mariska, treedt Theo Borghouts als speaker op en worden de deelnemers als echte atleten feestelijk onthaald. Er is geen wedstrijdelement; het gaat hierbij louter om de spreekwoordelijke eer. Na afloop is er dan ook voor alle deelnemers een ‘gouden’ medaille.

Kun je zingen? Zing dan mee!

Zuylen uitvaartverzorging opent voor de 9e keer op zondagmiddag 23 september om 14.00 uur haar deuren voor cliënten uit de zorg om deel te nemen aan het meezingconcert: “Kun je zingen? Zing dan mee!”. Familieleden en mantelzorgers van de cliënten zijn eveneens van harte welkom, zodat er eens samen genoten kan worden van een muzikale middag met liedjes van weleer. De middag wordt afgesloten met een heerlijke high tea, aangeboden door bakkerij Pol van de Bogaart.

Voor mensen die willen deelnemen aan de activiteiten, is het wenselijk dat deelnemers zich vooraf opgeven via: willemijn@betrokkenondernemersbreda.nl of via tel. nr. 06-8180 7333. Let wel: vol = vol!