BREDA - Benieuwd naar de plannen voor de Houtmarktpassage, poppodium MEZZ en de Parade? De ontwikkelingen aan de oostflank van het Bredase centrum staan centraal tijdens het BLAStcafé op dinsdagavond 11 september in MEZZ. Diverse sprekers lichten de plannen toe.

De gemeente Breda heeft in haar structuurvisie 2030 de ontwikkeling van de zogenaamde Oost-Westflank vastgelegd. De plannen voor de westflank hebben inmiddels de nodige aandacht gegenereerd: de rivier de Mark wordt doorgetrokken en verbindt straks de Haven met de singels, het gebied rond de Seelig Kazerne transformeert in het groene Seelig Park. Maar ook aan de oostkant van de binnenstad staan spannende dingen te gebeuren. Aanleiding genoeg dus voor een informatieve avond - het BLAStcafé op 11 september.
Na een korte inleiding door gemeentelijk projectmanager Egon van Ineveld gaat Ton Gjeltema, ontwerper openbare ruimte bij de gemeente Breda, in op de herinrichting en vergroening van de straten in dit gebied. René Maas, directeur van projectontwikkelaar Maas-Jacobs, licht toe hoe de Houtmarktpassage nieuw leven in wordt blazen. Architect Erick van Egeraat vertelt over de uitbreidings- en verbouwingsplannen van poppodium Mezz en de plannen voor Breda Botanique zullen worden toegelicht.

Organisatie
Zoals gebruikelijk begint de avond om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) in Mezz aan de Keizerstraat, Breda. De organisatie is in handen van BLASt in samenwerking met BNA kring West-Brabant. Entree is gratis maar aanmelden is gewenst, via https://oostflankvanbreda.eventbrite.nl
*Stichting BLASt (Breda Landschap Architectuur Stedenbouw) is een open, onafhankelijk platform waar zowel professionals als andere belangstellenden met interesse voor landschap, architectuur en stedenbouw in en om Breda elkaar treffen. Tijdens het BLAStcafé, dat vijf keer per jaar wordt georganiseerd, worden telkens actuele zaken besproken en bediscussieerd. [l]