Foto: Alma van den Bergen
Foto: Alma van den Bergen Foto: Alma van den Bergen

20 jaar Hoogstraten in groenten & bloemen

HOOGSTRATEN - Traditiegetrouw sluit Hoogstraten in groenten & bloemen de zomer symbolisch af.Het hele centrum van Hoogstraten wordt - inmiddels voor de 20ste keer - omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit. Deze jubileumeditie zal u opnieuw verbazen.

Tom De Houwer, Tania Huyghe en Jan De Ridder zijn ook dit jaar weer de ontwerpers van dienst. Zij zorgen voor 34 indrukwekkende creaties, meesterlijk vorm gegeven door meer dan 100 vrijwilligers. Het weekend staat bol van creativiteit, originaliteit en vakmanschap. De geuren, de kleuren en het duizelingwekkend dynamische maken het geheel compleet.

Ontwerpersteam met internationale faam
Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van Hoogstraten in groenten & bloemen. Voor deze 20ste editie wordt Tom opnieuw bijgestaan door twee floral designers met naam en faam: Tania Huyghe en Jan De Ridder. Een driekoppig ontwerpersteam om terecht zeer trots op te zijn. Samen voeren zij nationaal én internationaal de top aan in de wereld van florale vormgeving. Tijdens het weekend van Hoogstraten in groenten & bloemen viert hun passie hoogtij. Ze laten hun inventiviteit en enthousiasme los op het grote publiek.

Feestweekend
Het hele weekend is het feest in Hoogstraten. De Hoogstraatse winkeliers zetten hun deuren open op zaterdag en zondag. Er is een fotowedstrijd, straattheater, muzikale animatie en 's avonds worden verschillende creaties feeëriek verlicht.
Alle kinderen worden op zondag verwacht op het begijnhof voor een interactief kinderdorp. Hier kunnen ze naar hartenlust spelen, ravotten en knutselen. Deelnemen is gratis.
Vergeet zeker de Sint-Katharinakerk niet te bezoeken. Naast een oogstrelende creatie vindt u hier ook een overzichtstentoonstelling. 20 jaar Hoogstraten in groenten & bloemen wordt er in beeld gebracht. Reis mee doorheen de tijd aan de hand van foto's van de meest spraakmakende creaties. De Sint-Katharinakerk is vrij toegankelijk en tijdens Hoogstraten in groenten & bloemen extra geopend.

Info
Meer info? Toerisme Hoogstraten | 03 340 19 55 | toerisme@hoogstraten.be | www.groentenenbloemen.be [l]