Opening nieuwe opleiding Vitalis komt uit de lucht

BREDA - De nieuwe opleiding Sport & Bewegen van het Vitalis College in Breda krijgt een vliegende start. Letterlijk en figuurlijk, want tijdens de officiƫle opening op donderdag 6 september landen verschillende parachutisten bij het Sportpark De Blauwe Kei.

"We vinden het wel passen bij wat studenten in de opleiding ook tegen kunnen komen. Iets uitdagends", vertelt mede-organisator Frans van der Linden van het Vitalis. Of er dan ook studenten mee springen? Dat laat de organisatie toch nog even aan professionals over. "Het zijn getrainde parachutisten die iets mee naar beneden brengen dat tijdens de opening gebruikt wordt."

Met de nieuwe opleiding wordt ook het Sportleerbedrijf geopend waarbij studenten van sportopleidingen gematcht worden aan de beroepspraktijk. "Dat kunnen bijvoorbeeld verenigingen, evenementenorganisaties of fitness scholen zijn", vertelt Roos Duijs. "Denk aan Pier15 of bedrijven waar je kunt trampoline springen. Maar ook in het sociaal domein. Er wordt steeds meer gekeken hoe sport in te zetten is om mensen aan het bewegen te krijgen.