Jo de Meyer, uitvaartverzorger Monuta Breda.
Jo de Meyer, uitvaartverzorger Monuta Breda. Foto:

Monuta neemt intrek in 'Huis van afscheid'

BREDA - Half oktober verhuist uitvaartcentrum Monuta Breda naar het 'Huis van afscheid', aan de Tuinzigtlaan 9 in Breda. Hier heeft Monuta de beschikking over een spreekkamer en twee luxe ruime 24-uurskamers.

Door het groeiend aantal uitvaarten is de voormalige vestigingsplaats aan de Baronielaan te klein geworden. Om de dienstverlening hoog te houden en met de groei mee te gaan is gekozen voor een nieuwe locatie.

Het pand aan de Tuinzigtlaan biedt Monuta extra ruimte om te kunnen voldoen aan de groei die ze doormaken. Jo De Meyer, uitvaartverzorger bij Monuta Breda: "We willen blijven tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten. Daarmee veranderen dus ook onze wensen", geeft Jo De Meyer aan. "De Tuinzigtlaan voldoet hieraan. We hebben straks een tweede 24-uurskamer, maar ook een eigen spreekkamer om families te ontvangen. Daarnaast is er veel parkeergelegenheid. Daar gaan we ook op vooruit. En als extraatje ligt dit pand naast de begraafplaats en het crematorium, wat nog beter is voor de bereikbaarheid."

Huiselijke sfeer
De ruimtes in het 'Huis van afscheid' zijn door de uitvaartverzorgers ingericht. Jo De Meyer: "De 24-uurskamers zijn erg ruim. Ze bestaan uit twee gedeeltes; een gedeelte waar de familie bezoekers kan ontvangen en een gedeelte waar de overledene is opgebaard. We hebben in deze kamers gekozen voor een warme inrichting met een huiselijke sfeer. Ook zijn er extra faciliteiten, zoals een koelkast, koffie, thee en frisdrank waar de familie zonder extra kosten gebruik van kan maken."

Open dag voor iedereen
Op vrijdag 12 oktober organiseert Monuta van 17.00 tot 19.00 uur een open dag. Iedereen is welkom om dan een kijkje te nemen op de nieuwe locatie. Voor meer informatie ga naar www.monuta.nl/breda. [l]