Fietstocht met enquête over Bredase verkeerssiuaties

BREDA - Zondag 30 september organiseert de Bredase Fietsersbond, die ook actief is in de gemeenten Zundert en Etten-Leur, een fietstocht door Breda.

Een mooie tocht die voor fietsplezier zal zorgen, maar ook een tocht waarbij de deelnemers onderweg gevraagd wordt naar hun mening over verkeerssituaties in de stad. Zo verzamelt de fietsersbond een schat aan gegevens die later bruikbaar kan zijn in overleg met de gemeente om verkeerssituaties te verbeteren of juist te behouden.

Snel aanmelden

De Bredase Fietsersbond nodigt u daarom van harte uit om op de fiets te stappen voor deze bijzondere fietstocht door Breda en omgeving. De deelname is voor iedereen gratis. Wel wordt de deelnemers gevraagd zich zo snel mogelijk aan te melden op de website van de Fietsersbond afdeling Breda (fietsersbondbreda.nl). Daar vindt u ook meer informatie over de route en de deelname.

Aanmelding op de website

Na tijdige aanmelding op de website kiest u vervolgens zelf hoe laat u, tussen 9 en 11 uur, op zondag 30 september op de fiets naar kinderboerderij Wolfslaar komt. De koffie staat hier al voor u klaar. Hier krijgt u ook de routebeschrijving op papier met de bijbehorende vragen. Deelnemers wordt aangeraden om voor onderweg zelf wat te eten en drinken mee te nemen. Daarnaast is een balpen handig om onderweg te schrijven.

Route langs verkeerspunten

U fietst een route van 32 km langs verschillende opvallende en bijzondere verkeerspunten in en bij de stad en geeft onderweg uw mening hierover. Zo kunt u meedenken over de inrichting van de stad de aanpak van het Bredase fietsbeleid. Het eindpunt van de tocht is de Texashoeve bij de Asterdplas in de Haagse Beemden. Daar ontvangt de fietsersbond u met een consumptie en iets lekkers en kunt u vertellen wat u van de tocht vond.

Iedere actieve fietser is welkom

Het is de bedoeling dat u ’s ochtends op de eigen fiets naar de startlocatie komt, zodat u vanaf het eindpunt ook weer op eigen gelegenheid naar huis kunt fietsen. Afhankelijk van de locatie van uw woonadres fietst u dus die dag nog een extra afstand naar het startpunt van de route en vanaf het eindpunt weer naar huis. Nodig gerust gezinsleden, vrienden en kennissen uit. Iedere actieve fietser is welkom. Het is overigens geen prestatietocht. U bepaalt zelf uw eigen tempo.

De deelname is individueel en voor eigen risico. Met het volgen van de routebeschrijving houdt u zich aan de verkeersregels wordt geen ander verkeer gehinderd. De fietsersbond hoopt dat heel veel enthousiaste deelnemers die dag hun mening komen geven over het Bredase fietsbeleid.[l]