Parcourskaart 'De 5 van Bavel'.
Parcourskaart 'De 5 van Bavel'. Henk Bruijns

Hardloopevent ‘De 5 van Bavel'

BAVEL - Zaterdag 29 september vindt voor de vierde maal het hardloopevent ‘De 5 van Bavel’ plaats. Een sfeervol loopevenement door de straten van Bavel waar zowel de wedstrijdloper als de recreant aan kan deelnemen met dit jaar een primeur!

Naast de vertrouwde 5 km La Flamme wedstrijdloop, kun je dit jaar ook deelnemen aan een 10 km wedstrijd. Zoals vertrouwd start de 5 km om exact 17.00 uur, de start van de Decathlon 10 km wedstrijd is om 15.00 uur. Tussendoor vinden uiteraard ook nog de Berenboot Kidsruns plaats vanaf 16.30 uur. Ben je nog niet ingeschreven maar wil je toch wel heel erg graag meedoen? Dat kan! Op de wedstrijddag kun je je inschrijven in Dorpshuis ’t Klooster tot 30 minuten voor aanvang van de betreffende wedstrijd.

Verkeersmaatregelen – auto en bus

Tevens willen wij als organisatie door middel van dit bericht nogmaals uw aandacht vragen voor enige verkeersmaatregelen in het centrum van Bavel. Dit geldt met name voor omwonenden, maar uiteraard ook voor inwoners van Bavel en bezoekers aan het dorp op deze dag.
Voor de gearceerde straten - of gedeelten van deze straten - zal gedurende het tijdvak 14.30-18.00 uur (of zoveel korter als mogelijk) een verbod voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, gelden. Wij verzoeken u op zaterdag 29 september met deze verkeersmaatregelen rekening te houden en indien nodig uw auto(‘s) tijdelijk elders buiten het parcours te parkeren. Buslijn 11 zal op zaterdag 29 september tijdelijk een andere route rijden.
Verder kunt u aan de hand van het parcours constateren dat de straten in het centrum van Bavel in het aangegeven tijdvak niet of gedeeltelijk bereikbaar zijn. Dit geldt ook voor het Jack van Gilsplein. Als parkeergelegenheid blijft het evenemententerrein bereikbaar.

Begrip
‘De 5 van Bavel’ zal voor bewoners, ondernemers en klanten enig ongemak met zich meebrengen. Wij vragen hiervoor uw begrip. Mocht u overhoop hinder of overlast ervaren tijdens het evenement dan kunt u hiervan melding doen op nummer 14076. Dit nummer is 24/7 bereikbaar. [l]