Ontspannen en plezierig lezen.
Ontspannen en plezierig lezen. Sodaproducties

VoorleesExpress Breda tijdens Kinderboekenweek

BREDA - Van 3 t/m 14 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats met het thema Vriendschap. Onder het motto “Kom erbij!” worden er vanuit boekhandels, bibliotheken en basisscholen diverse activiteiten georganiseerd. Maar ook de VoorleesExpress brengt kinderboeken en de Kinderboekenweek extra onder de aandacht.

De VoorleesExpress richt zich op jonge kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal of opgroeien in een taalarme omgeving. Een half jaar lang komt er een getrainde vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Samen met de ouders wordt bekeken hoe taal en leesplezier een vaste plek in het gezin kunnen krijgen. Ouders die hun kinderen actief stimuleren bij hun taalontwikkeling zorgen ervoor dat hun kinderen gemotiveerder zijn om te lezen en leesvaardiger zijn. Dit heeft een positieve invloed op schoolprestaties.

Tijdens de kinderboekenweek ontvangen alle gezinnen die deelnemen aan de VoorleesExpress het miniboekje “Appelliefde”, dat speciaal door de Onderwijsstudio voor de kinderboekenweek ontwikkeld is. Verder organiseert de VoorleesExpress voor de vrijwilligers een boekenruilborrel, waarbij men onder het genot van een hapje en drankje ‘oude’ boeken kan inleveren en weer ‘nieuwe’ mee naar huis kan nemen.

Doe mee!

Al bijna 10 jaar is de VoorleesExpress actief in Breda en sindsdien is er aan meer dan 2000 kinderen voorgelezen. Wil jij helpen dit aantal te laten stijgen en een directe bijdrage leveren aan de taal-en leesontwikkeling van jonge kinderen? Of vind je het leuk om een team van voorlezers te begeleiden? Dan zijn we op zoek naar jou! Er worden regelmatig informatiebijeenkomsten georganiseerd voor geïnteresseerde voorlezers of coördinatoren. De eerstvolgende staat gepland op dinsdag 9 oktober van 19.00u tot 21.00u op het kantoor van Surplus Welzijn, Leuvenaarstraat 91. Meer informatie, aanmelden en andere data zie www.voorleesexpress.nl (locatie Breda). [l]