Afsluiting Nationale Diabetes Challenge 2018

BREDA - West-Brabant sluit de Nationale Diabetes Challenge groots af. Twintig weken lang zetten zo’n 75 mensen met en zonder diabetes hun beste beentje voor tijdens hun deelname aan de Nationale Diabetes Challenge.

Zij sloten de Diabetes Challenge in West-Brabant af op 25 september en 27 september bij Atletiekvereniging Sprint in Breda en Achilles in Etten-Leur. In totaal liepen de deelnemers wekelijks een uur onder begeleiding. De wekelijkse begeleiding bestond o.a. uit wandeltrainers, doktersassistenten, praktijkondersteuners, huisartsen, leefstijlcoaches, diëtisten, fysiotherapeuten, podotherapeuten, pedicures en andere enthousiaste vrijwilligers. Niet alleen fysiek gingen de wandelaars er de afgelopen weken op vooruit, ook werden er veel vriendschappen opgebouwd. De gratis beschikbaar gestelde stappentellers hielpen de deelnemers daarbij.

Wandelen is behandelen

De Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation heeft een belangrijk doel: als patiënt samen met je zorgverlener werken aan een betere kwaliteit van leven. Tijdens de trainingen kiezen deelnemers om 3, 5 of 10 km te wandelen. Claudia Rens van Uniek Sporten West-Brabant: “Het actief buiten zijn zorgt naast een betere conditie ook voor een positief effect op het medicijngebruik van diabetespatiënten. Sommige fanatiekelingen begonnen met 3 kilometer maar lopen nu fluitend de 10 km uit.”

Festival

Op zaterdag 29 september vertrekken alle wandelaars vanuit het gezamenlijke West Brabant initiatief naar het Olympisch Stadion in Amsterdam waar het Nationale Diabetes Challenge Festival 2018 zal plaatsvinden. Met twee bussen gesponsord door Diagnostisch Centrum star-shl reist het gezelschap af. De deelnemers kunnen meedoen aan diverse wandelafstanden, er zijn verschillende sport- en spelactiviteiten en is er entertainment en een informatiemarkt over diabetes, sport en bewegen.[l]