Voorlezen in Boekendonck.
Voorlezen in Boekendonck. M. van der Laken

Voorleesochtend in Boekendonck

BREDA - Bekende Bredanaars lezen voor tijdens de Nationale Voorleeslunch van dit jaar, waarbij ouderen kunnen genieten van de kracht van verhalen. In heel Nederland wordt op 5 oktober voorgelezen aan ouderen. In Breda kunnen ouderen op vier locaties luisteren naar een verhaal.

In Hagedonk organiseert Boekendonck op vrijdag 5 oktober een Voorleeskoffie vanaf 10.00 uur: peuters van De Speeldoos worden voorgelezen door Jacobine van Oosterbosch en de kinderen komen liedjes zingen en delen iets lekkers bij de koffie uit. Om 11.00 uur komt raadslid Marc van Oosterbosch het speciale Voorleeslunch-verhaal 2018 “Mijn Straat" van Yvonne Keuls voorlezen aan de ouderen. Een onderwerp dat wellicht bij veel mensen herinneringen oproept. Entree gratis.

De eerste vrijdag in oktober is traditioneel ook Nationale Ouderendag. De Nationale Voorleeslunch laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. De twee campagnes vallen zo mooi samen.

Adres: Boekendonck (in Hagedonk), Markt 5A/Schoolstraat 2a, e-mail: boekendonck@outlook.com.

Iedereen is het hele jaar door welkom in Boekendonck: in onze eigen gratis uitleenbibliotheek en het haal- en brengpunt van Nieuwe Veste. Open: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00-17.00 uur en zaterdag van 10.00-13.00 uur. [l]