STEKmarkt met lokale Eigen Oost markt.
STEKmarkt met lokale Eigen Oost markt. Foto:

Agenda van 26-9-2018/4-10-2018

AGENDA

Woensdag 26 september

Sanaga

10:16 | Sanaga

Ga eens kringlopen in de knusse winkel aan het Erasmusplein 12 in Breda. Geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Vanaf 31 oktober ook op woensdag geopend, op zaterdag gesloten, De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl . Gezocht voor woensdag: vrijwilligsters voor de winkel. kringloopsanaga@outlook.com.

Expositie in Kunst Drift

15:00 |

Expositie 'Washing oof history'. Anneke Hendrikx, Lea Theunissen en Jos Boetzkes bij Drift t/m 6 oktober. Drie kunstenaars uit Breda die op gespannen voet staan met wat je geschiedenis kunt noemen. De geschiedenis als last en lust, eerbetoon, maar ook een drang tot transformatie en uitwissen. Kunst Drift, Liniestraat 121, 4816 BG Breda (do/ vr/ za/ zo 13-17u) www.kunstdrift.nl

Pluspunt De Wisselaar

| Pluspunt de Wisselaar

Woensdag 26 september presenteert Pluspunt De Wisselaar weer koud & warm buffet. Dit is in de week van de ontmoeting. Kom gezellig met een buur naar het Pluspunt om samen te genieten van het buffet. Reserveren? Ja graag: 076-5139487.

Donderdag 27 september

Rondeel op 27 september gesloten

11:04 | Het Rondeel

Wegens omstandigheden is het Rondeel op donderdag 27 september gesloten en zal de Bingo niet doorgaan.

Rondleidingen Gilde de Baronie

13:00 | Grote kerk

Donderdag 27 september: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Stadswandeling 14.00 uur – vanaf ingang Grote Kerk.

Bingo

20:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Doskonale houdt op donderdag 27 september een bingo in Ontmoetingscentrum "De Vlieren", Mgr. Nolensplein, Breda. Aanvang 20.00 uur.

Lezing 400 jaar Turfvaart en Bieloop

20:00 | Johanneskerk

Het Princenhaags museum organiseert in het kader van 400 jaar Turfvaart en Bieloop een drietal lezingen. De eerste is op donderdag 27 september door Karel Leenders. Hij is de schrijver van het boek Verdwenen Venen. In zijn lezing zal hij ingaan op de historie van turfwinning en turfvaart. De lezing is in de Johanneskerk aan de Dreef in Princenhage. Inloop vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur wordt gestart met de documentaire film over de Turfvaart van John Vegt.

Christelijke meditatie

20:00 | Lutherse kerk

Donderdag 27 september 20.00 uur. Cursus 'Christelijke meditatie' door ds. Saskia van Meggelen. Lutherse kerk, Veemarktstraat 11 Breda Veel mensen doen aan meditatie. Ook in het christendom heeft meditatie een lange geschiedenis en het is boeiend om uit die bronnen te putten. In deze cursus oefenen we met enkele vormen daarvan. Geen kosten. Aanmelden saskiavanmeggelen@gmail.com.

Vrijdag 28 september

MuziekCafé met The Sing-a-Long Singers

13:00 | Het Rondeel

Kom gezellig meezingen met de Tientjes Sing-a-long o.l.v. een aantal enthousiaste vrijwilligers van Tientjes. We zingen deze middag bekende Nederlands- en Engelstalige liedjes. In het kader van de Week van Ontmoeting worden er deze keer liedjes gezongen over onderwerpen als eenzaamheid en verbinding. De tekst wordt getoond op een groot scherm. Zangervaring is niet nodig! Inloop 13.00 uur; meezingen: 14.00-16.00 uur. Na de sing-a-long kunt u nog gezellig blijven, want aansluitend vindt er tot 17.30 uur het Muziekcafé plaats, georganiseerd door The Queen of Clubs. Aanvang 13.00-17.30 uur op vrijdag 28 september in Het Rondeel, Kloosterlaan 14.

Lezing Toine van den Hoogen

15:30 | Lutherse kerk

Vrijdagmiddag 28 september 15.30-17.00 uur. Ekklesia: 'Waardoor wordt een mens autonoom? Ethiek en Spiritualiteit bij bisschop Ernst'. Lutherse kerk, Veemarktstraat 11 Breda. Lezing door Toine van den Hoogen, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aansluitend nagesprek. In de vele artikelen die mgr. H. Ernst (1917-2017) heeft nagelaten komt steeds naar voren wat een mens eigenlijk autonoom maakt. Kosten: vrije gave. Graag aanmelden: info@zinsverband.nl.

Spirituele avond

20:00 | De Blaker

Spirituele Avond met het thema "Essentiële Oliën" door Madelon Muns van CreateYourHappyLife op vrijdagavond 28 september in Gemeenschapshuis De Blaker, Graaf Hendrik III plein 128 in Breda van 20.00 tot 22.00 uur. Essentiële oliën zijn heel goed te combineren met andere natuurlijke therapieën zoals massage, homeopathie en healing. Tijdens deze kennismakingsavond zullen we ingaan op een aantal essentiële oliën en hun spirituele thema's. Een korte ervaringsgerichte meditatie zal daarbij niet ontbreken! We nodigen u van harte uit om de kracht van de natuur te komen ervaren! Voor meer informatie: Annie Fens, 076-8871933 of 06-53776005, of info@anniefens.nl

Salazar (BE) en Vera's Charm

22:00 | Café de Speeltuin

Op vrijdag 28 september kun je bij de laatste Friday On The Rocks van deze maand genieten van de spetterende optredens van het Belgische Salazar en het Nederlandse Vera's Charm. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis. www.pobsite.nl

Rondleidingen Gilde de Baronie

11:30 | Grote kerk

Vrijdag 28 september: Torenbeklimming en Meet & Greet met de beiaardier 11.30 uur (vanaf 12 jaar).

Bingoavond

20:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdagavond 28 september organiseert Rekreatievereniging De Biesdonk weer een gezellige bingoavond in het gemeenschapshuis aan het Belgiëplein 8. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Min. leeftijd 18 jaar.

Zaterdag 29 september

Najaars groenmarkt Groei en Bloei

10:00 | Boerderij Wolfslaar

Op zaterdag 29 september organiseren wij onze gezellige najaars Groenmarkt. Van 10.00-12.00 uur is iedereen welkom op boerderij Wolfslaar. Er zijn diverse groen gerelateerde producten te verkrijgen zoals. Ook creatieve artikelen bijv. keramiek en bloemstukken. Dit alles tegen leuke hobby prijsjes. Daarnaast worden de kinderen niet vergeten. De dieren van de boerderij zijn zeer geliefd, er is speelgelegenheid en er kan onder begeleiding een bloemstukje gemaakt worden. Natuurlijk gratis toegang in het milieu educatief centrum boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95 in Breda.

Repair Café Buurtzaak

12:00 | De Buurtzaak

Weggooien, mooi niet! (Dit is het uitgestelde Repair Café van 15 september) U bent van 12 tot 16 uur weer welkom in de Buurtzaak, Teteringsedijk 2 met uw te repareren spullen. De reparaties die samen met u door onze deskundige vrijwilligers worden uitgevoerd zijn gratis. Onderdelen en benodigd materiaal zijn wel voor uw rekening. Door kleding, apparatuur, verlichting, eigenlijk 'alles wat door de deur kan' te repareren sparen we het milieu en de portemonnee en het is er altijd gezellig en leerzaam.

STEKmarkt met lokale Eigen Oogst markt

13:00 | STEK Breda

Een gezellige markt met verse groenten en fruit, kruidentheeën, jam, ingemaakt of opgepot lekkers en allerhande ander gezonds uit de tuin van de buren, gecombineerd met de maandelijkse STEKmarkt voor en door lokale ondernemers, die bekend staat om haar ongedwongen sfeer en eigenzinnige gezelligheid. Vanaf de voormalige koepelgevangenis vaart op 29 september nog steeds de boot van BredaPhoto voor een mooie rondvaart over de singels naar Belcrum Beach naast STEK. Een mooi punt om de gratis exposities van BredaPhoto in dit deel van de stad te bezoeken, en een ideale combo met de STEKmarkt.

Gregoriaanse Vesperviering

19:00 | Michaëlkerk

Op zaterdag 29 september om 19.00 uur vieren we de Gregoriaanse vespers van de feestdag van de Aartsengelen Michaël, Gabriël, Rafaël, in de Michaëlkerk, Hooghout 67, Brabantpark. Om 18.40 uur oefenen we met de aanwezigen de Gregoriaanse gezangen: het koor zijn we dus zelf, onder leiding van Monique Tonino. Niet alles wordt gezongen: de psalmen spreken we, de lezing en gebeden ook, maar de hele omlijsting is Gregoriaans.

Fietsgilde

10:00 | Boshuis

Zaterdag 29 september, Acht Dorpenroute, start 10.00 uur Boshuis. Informatie: www.gildebaronie.nl/fietsgidsen

Rondleidingen Gilde de Baronie

13:00 | Grote kerk

Zaterdag 29 september: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Kleine Dingen in de Grote Kerk 14.00 uur; Stadswandeling 14.00u vanaf ingang Grote Kerk; Geveltjeswandeling 14.30 uur – vanaf ingang Grote Kerk.

Historische Kilometer

14:00 | VVV Breda

Wist u dat Breda een historische band heeft met ons Koningshuis? Dat de Bredase Haven vroeger een belangrijke aanvoerplaats van zeevis was en dat er een echt Nassaukasteel midden in het stadscentrum staat? Gidsen van de VVV Breda vertellen er alles over tijdens de Historische Kilometer op zaterdag 29 september. De wandeling brengt u op plaatsen die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn. In het kasteel is de Koninklijke Militaire Academie gevestigd. Daarom is dit terrein alleen toegankelijk onder begeleiding van een VVV-gids en is een legitimatiebewijs verplicht! De wandeling vertrekt om 14.00 uur (13.45 uur verzamelen) vanaf de VVV aan de Willemstraat. Graag van tevoren reserveren! Dat kan via 0900-5222444 (€ 0,25 per minuut) of info@vvvbreda.nl.

Oktoberfest concert

16:00 | Sacramentskerk

Op zaterdag 29 september zingt het Sacramentskoor samen met het Princenhage's Mannenkoor om 16:00uur een concert in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan 58 in Breda. Het zal concert zijn dat in het teken staat van het welbekende Oktoberfest. Het programma dat samengesteld is door dirigenten Henri de Graauw en Ad Vergouwen bestaat uit muziek van onder andere Mozart, Schubert en Mendelssohn. Het Trombonekwartet van de Nieuwe Veste onder leiding van Gerard de Krom en organiste Jelena Bazova zullen hun medewerking aan dit concert verlenen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.sacramentskoor.nl

Zondag 30 september

Vogelbeurs Vogelver. Privo

9:00 | Griffioenschool

Zondag 30 september organiseert Vogelver. Privo een vogelbeurs in de Griffioenschool, Schoolstraat 45, in Prinsenbeek. Openingstijden van 9.00-12.00 uur aanwezig een keur aan vogels t.w. kleur-vorm en postuur kanarie's-tropische vogels -tropische duifjes en parkietachtigen. Vogels zijn door liefhebbers zelf gekweekt. Ook aanwezig een voorlichtingsstand van de NBvV (Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers) waar u zich kunt laten informeren over onze mooie hobby. Voor inlichtingen 06-50410114.

Flip Noorman in het Strogebouw

15:30 | STEK Breda

Iedere laatste zondag van de maand toffe muziek in het Houtje Touwtje Strogebouwtje op STEK. En hoe kunnen we beter beginnen met de meest bijzondere artiest van Nederland en omstreken: Flip Noorman. Aanvang optreden 15.30 uur. De muziek van Flip Noorman klinkt als de humor van Zappa, de poëzie van Nick Cave en rauw als Tom Waits. Zowel de live-shows als zijn twee albums worden geroemd om originaliteit. De entree voor deze middag is zoals altijd gratis. Vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Het Houtje Touwtje Strogebouwtje zit op STEK aan de Veilingkade in Breda.

Dinsdag 2 oktober

Bingo

14:00 | De Blaker

Bingo in de Blaker op 2 oktober, aanvang 14.00 uur, einde ongeveer 16.00 uur. Graaf Hendrik ||| Plein 128, Breda (Boeimeer).

Fietsgilde

13:00 | Boshuis

2 oktober, middagtocht Zwerven door de Rith, start 13.00 uur, Boshuis

Woensdag 3 oktober

Open dag Tools To Work

10:00 | Werkplaats Tools Top

Een oude fiets, een kapotte naaimachine, overtollig gereedschap of een computer die het niet meer doet? Bij Tools To Work knappen een honderdtal mensen deze zaken weer op. De spullen gaan naar mensen van de Stichting Leergeld maar worden vooral op aanvraag geleverd aan vakscholen in Afrika. Komt u helpen? Natuurlijk is de organisatie blij met vaklieden en vakvrouwen die graag voor het goede doel hun handjes willen laten wapperen maar ook mensen die geen specifieke vakkennis op een bepaald gebied hebben, zijn welkom. Kom kijken hoe het er aan de Laanzichtweg 101 in Teteringen aan toe gaat.

Open dag Tools to Work.
Najaars Groenmarkt Groei en Bloei.