Directeur Antoinet Sommers vertelt over het aantal Groene Voetstappen.
Directeur Antoinet Sommers vertelt over het aantal Groene Voetstappen. Koen Ballemans

Wethouder Adank ontvangt Groene Voetstappen op Kbs De Spoorzoeker

BREDA - Hoog bezoek op Kbs De Spoorzoeker op woensdagochtend 3 oktober. Wethouder Adank van Economie, Werk en Bereikbaarheid ontving daar van de leerlingenraad de Groene Voetstappen van tien Bredase scholen.

Groene Voetstappen is een project in het kader van BVL (Brabants Verkeersveiligheids Label). Leerlingen wordt bij dit project bewust gemaakt van de voordelen van het te voet of fietsend naar school komen. Dit is niet alleen gezonder, maar ook gezelliger, veiliger en minder vervuilend voor het milieu.

Groene voetstappen

Daarnaast is de afgelopen weken op tien Bredase basisscholen, samen ruim 5.000 leerlingen, geïnventariseerd welke leerlingen op een duurzame manier naar school komen. Hier zijn in totaal meer dan 17.000 Groene Voetstappen uitgekomen. De leerlingenraad van De Spoorzoeker kwam al wandelend, steppend en fietsend de aula binnen, waarna de Groene Voetstappen aan de wethouder overhandigd zijn. De groepen 5 brachten vervolgens een speciaal verkeerslied ten gehore.

Iris uit groep 8 was een van de leerlingen uit de leerlingenraad die de voetstappen mocht uitreiken. "Ik kom zelf altijd met de step naar school, dus voor mij is er weinig veranderd, maar ik vond het leuk om de wethouder een keer te ontmoeten en goed dat er zoveel Groene Voetstappen gezet zijn in Breda!"[l]

Wethouder Boaz Adank neemt de Groene Voetstappen in ontvangst.