Toren Laurentiuskerk Ulvenhout.
Toren Laurentiuskerk Ulvenhout. Peter de Bont

Stichting Restauratie Kerkgebouwen Galder-Strijbeek-Ulvenhout

ULVENHOUT - Zoals u van ons gewend bent, houden we ook dit najaar weer onze donateursactie. Nu de economie weer betere cijfers laat zien, is er misschien ook in uw budget wat meer ruimte gekomen om aan een goed doel te besteden? Bij onze stichting wordt iedere gedoneerde euro goed besteed.

De bestuursleden zetten zich al jarenlang belangeloos in en er wordt geen geld besteed aan onnodige zaken. Elke euro wordt dus gebruikt om onze doelstellingen te realiseren. Sterker nog: door cofinanciering van projecten kan uw donatie werken als katalysator om de nodige aanvullende fondsen aan te boren.

Onze stichting zet zich al meer dan 20 jaar in om het monumentale karakter van de kerkgebouwen van de voormalige Laurentiusparochie te behouden en te versterken. Dit najaar is gestart met de restauratie van de toren van de Laurentiuskerk in Ulvenhout. Deze restauratie komt voor een belangrijk deel tot stand met gelden uit ons fonds. Ook zal in de komende winterperiode de Isidoruskapel in Strijbeek grondig worden gerestaureerd. De SintJacobskapel in Galder en de Hubertuskapel in Strijbeek worden in dit najaar aangepakt. Hier wordt met name herstel en onderhoud gepleegd aan het schilderwerk en aan het voegwerk van de gevels. Als u goed oplet kunt u zien dat in de afgelopen weken de haan en de bol van de toren opnieuw zijn verguld. Al deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd dankzij de giften van betrokken bewoners uit onze dorpen! Dank daarvoor.

Wilt u ook dit jaar opnieuw een bijdrage leveren, dan kunt u een bedrag overmaken naar de bankrekening van onze stichting:

Stichting Restauratie Kerkgebouwen, Galder-Strijbeek-Ulvenhout, Vang 1, 4851 VL Ulvenhout, bankrekening NL 63 RABO 0186720041.

De Stichting Restauratie Kerkgebouwen is een onafhankelijke stichting en heeft ten doel het bijeenbrengen van financiƫle middelen voor restauratie en onderhoud van een aantal kerkgebouwen ten behoeve van het behoud van hun monumentale karakter: de Sint Laurentiuskerk met voormalige pastorie te Ulvenhout; de Sint Jacobskapel te Galder; de Hubertuskapel te Strijbeek; de Mariaveldkapel te Ulvenhout; de Mariaveldkapel te Galder; de Isidoruskapel te Strijbeek.

Het bestuur van de Stichting Restauratie Kerkgebouwen bestaat uit: Kees Leijten (voorzitter) Ulvenhout; Hans Dekkers (secretaris) Ulvenhout; Ben van der Velden (penningmeester) Ulvenhout; Peter de Bont Galder; Wim de Constant Rebecque Ulvenhout; Harm Scholten Ulvenhout; Kees van Tilburg Ulvenhout.

Onze stichting heeft van de Belastingdienst een ANBI-nummer ontvangen (20.060). Hiermee zijn wij erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Met dit nummer kunt u als donateur uw gift aftrekken van de Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting. [l]