Op kraambezoek bij vluchtelingenbaby van 1,5 week oud.
Op kraambezoek bij vluchtelingenbaby van 1,5 week oud. Alan, Koerdische vluchteling, vader van de baby

Actie Prinsenbeekse brengt bijna 2000 euro op

PRINSENBEEK - In De Bode van 19 september jl. vertelde Marga Vermeulen uit Prinsenbeek over haar vrijwilligerswerk via de Nederlandse hulporganisatie Because We Carry in vluchtelingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos. En over de twee geldinzamelingsacties die zij was gestart.

Inmiddels is Marga weer terug in Nederland, na acht dagen lang flink de handen uit de mouwen gestoken te hebben in het kamp en daarbuiten.

Het was hartverwarmend om zoveel enthousiaste reacties en mooie donaties van velen van jullie te ontvangen via mijn twee geldinzamelingsacties voor de vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Gulle giften van mensen die mij helemaal niet kennen: heel veel dank voor jullie vertrouwen en steun!

De wijnactie heeft het prachtige bedrag van € 1.838,50 opgebracht. Met dit geld kan Because We Carry weer veel kledingpakketjes voor pasgeboren vluchtelingenbaby’s compleet maken met zaken als luiers, babyzalf, zuigflesje en speentje, en onderleggers en maandverband voor de moeder.

Deze extra artikelen worden bij lokale Griekse ondernemers ingekocht. Het babypakket krijgen moeder en kind mee als ze na de bevalling weer teruggebracht worden naar kamp Kara Tepe of kamp Moria. Het is zo welkom, want de meeste moeders hebben praktisch niets voor hun kindje en de voorraden van het ziekenhuis in Mytilini zijn volledig uitgeput.

De euro-actie voor de dagelijkse verse ontbijtjes voor de bewoners van kamp Kara Tepe heeft maar liefst € 3.741,00 opgebracht! Dat betekent geld voor bijna drie weken lang 1300 ontbijtjes, die samengesteld zijn uit door lokale Griekse ondernemers geleverde verse producten.

Het was op 30 september jl. voor mij de derde keer in één jaar tijd dat ik afreisde naar Lesbos om de vluchtelingen te helpen. Ook deze keer was het weer intensief, indrukwekkend, soms verdrietig, af en toe zwaar, maar tegelijkertijd ook mooi.

Vanuit Nederland ga ik door met het steunen van het fantastische werk van Because We Carry en andere hulporganisaties op Lesbos. Dit doe ik o.a. door het geven van presentaties over het leven van een vluchteling op Lesbos en mijn ervaringen als vrijwilliger daar. Heeft u als serviceclub, onderwijsinstelling of andere organisatie daar belangstelling voor? Neem dan contact met mij op via vermeulen.m@outlook.com. Een gulle donatie in de pot voor Because We Carry en een tegemoetkoming in mijn reiskosten (bij een locatie buiten Breda) is het enige dat ik ervoor vraag.

Daarnaast blijft mijn tijdelijke website www.bredavoorlesbos.nl nog tot 1 januari 2019 in de lucht voor het doen van een donatie: elke euro is nog steeds meer dan welkom! [l]

De verse ontbijtjes worden elke ochtend persoonlijk aan de bewoners van Kara Tepe overhandigd.