Va-Tout1.
Va-Tout1. (TvN)

Kom kennismaken met Jeu de boulesvereniging Va-Tout

BREDA - Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand is er bij Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda een kennismakingsmiddag. Zo ook op 3 november 14.00-16.00 uur.

Petanque (jeu de boules) is een ideale sport die door vrijwel iedereen gespeeld kan worden zonder dat fysieke beperkingen snel een rol spelen. Daarnaast is het een sport waarbij je direct kunt aanhaken. Met de kennismakingskaart kun je bij Va-Tout eerst rustig uitproberen of petanque iets is voor jou. Pas daarna besluit je of je lid wilt worden. Uitgebreide informatie op onze website: www.va-tout.nl.

Vriendschaptrofee naar Grand Cru‘82

Voor deze 13e uitwisseling was het de beurt aan Grand Cru'82 uit Leidschendam om op bezoek te gaan bij Va-Tout. Na de gezamenlijke lunch werden drie partijen gespeeld in tripletvorm, met een mix van spelers van beide verenigingen. Na de 2e ronde hadden beide verenigingen evenveel wedstrijdpunten. Het saldo van Grand Cru'82 was echter +1, het saldo van Va-Tout -1. De 3e ronde werd dan ook met spanning tegemoet gezien. Met nog twee uitslagen te gaan, noteerde de wedstrijdleiding voor beide verenigingen 51 wedstrijdpunten en nul saldo! De uitslag van de twee laatste partijen waren dus cruciaal voor de einduitslag. Die werd: Va-Tout: 53 wedstrijdpunten en een saldo van -7. Grand Cru '82: 55 wedstrijdpunten en een saldo van +7. De Vriendschapstrofee ging mee terug naar Leidschendam. Frans de Nijs van Va-Tout werd uitgeroepen tot beste speler van de dag (3 +34). Henk Visser was de beste speler bij Grand Cru'82 (3 +23). Deze gezellige dag werd afgesloten met een buffet. Voorjaar 2019 gaat Va-Tout op bezoek in Leidschendam, met het vaste voornemen de Vriendschapstrofee te heroveren.

Nationale Petanque Competitie

Winst en verlies voor de Va-Tout-teams tijdens de derde speeldag van de NPC op 27 oktober. Va-Tout1 komt uit in de 2e Divisie en speelde thuis tegen Boul’Animo uit Dieren. Met 13-6, 13-2 en 13-4 werd de eerste speelronde door de thuisploeg gewonnen. De tweede speelronde eindigde gelijk: 1-1 (13-7 en 10-13). Er hoefde in de derde speelronde nog maar één partij gewonnen te worden. Het werden er weer drie: 13-6, 13-7 en 13-8. Va-Tout1 wint de wedstrijd met 7-1.

Va-Tout2 reisde af naar Petangeske2 in Bergen op Zoom. Beide teams hadden vier wedstrijdpunten, maar door een beter saldo stond Petangeske op de eerste en Va-Tout op de tweede plaats in de ranking van de 3e Divisie. Een belangrijke ontmoeting dus, die door Va-Tout2 werd verloren met 3-5. De eerste speelronde werd verloren met 0-3. Dan weet je al dat het moeilijk gaan worden, maar niet onmogelijk hoeft te zijn. De uitslag van de tripletronde was 1-1. Mits alle drie de doubletpartijen in de derde speelronde werden gewonnen, zou er toch nog een gelijkspel in kunnen zitten. Het werden slechts twee winstpartijen, waardoor de eindstand 3-5 in het voordeel van Petangeske2 was.

Va-Tout3 had een vrije dag. Va-Tout4 ontving De Soepele Pols2 uit Netersel. Net als Va-Tout had dit team ook nog maar één wedstrijdpunt in de 6e Divisie. Va-Tout4 startte voortvarend: 13-1, 13-8 en 13-3. In de tripletronde werd een partij gewonnen(13-5) en een partij verloren (11-13). Met vertrouwen werd in gezet op de derde speelronde, die gewonnen werd met 13-9, 13-8 en 13-8. Eindstand 7-1 voor Va-Tout4.

Op zaterdag 10 november is de 4e speeldag van de NPC. Va-Tout1 speelt dan uit tegen Amicale Cuijk. Va-Tout2 ontvangt Grand Cru’82 uit Leidschendam en Va-Tout3 reist naar Middelburg3. Va-Tout4 hoeft niet te spelen. [l]