1m2 Podium in Stedelijk Museum Breda

BREDA - Zondag 4 november, 14.00-16.30 uur, Stedelijk Museum Breda, museumcafé Lanzas. 1m2 Podium te gast met een nieuw en gevarieerd programma experimentele performance.

Drie dichters, een solo muzikant, een presentator annex gastheer en een art-performer staan garant voor een verrassende middag in Stedelijk Museum Breda. De presentatie is in handen van Stijn de Mos, schrijver en dichter uit Breda. De voorstelling in museumcafé Lanzas is gratis bij te wonen.

Line-up

Stijn de Mos wisselt humor en zakelijkheid af. Hij neemt het leven - en zichzelf - niet zo nauw, maar is serieus als het gaat om de taalspelen van hem en van anderen.

Max Swagemakers is een violist/componist uit Tilburg. In eigenzinnige improvisaties combineert hij verschillende muziekstijlen als minimal music, klassiek, jazz, punk en folk.

Jolies Heij is een podiumdichter uit Utrecht. Haar inspiratie komt van dwazen, dronkenmannen, verliefden en andere verdwaalden wier gedachten aan de rand van het bestaan ze probeert te vatten in woord en beeld.

Mischa van Huijstee uit Smilde is een geëngageerd dichter. Om de ernst van een situatie te benadrukken, heeft hij zichzelf een biologisch verantwoorde denkrimpel aangemeten.

Emiel Bootsma uit Den Bosch is dichter en rijmende stadsgids. In het kader van het Jeroen Boschjaar in 2016 kroop hij in de huid van de wereldberoemde schilder. Deze act-op-rijm brengt hij nu in het museum ten gehore.

Lars Reen is performer en interdisciplinair kunstenaar. Zijn video-installaties, performances en muziek bestaan uit abstraherende beelden, pianoliederen en soundscapes.

Martijn Stadhouders is de fotograaf van de voorstelling.

Meer informatie: www.stedelijkmuseumbreda.nl.

1m2 Podium

De organisator van 1m2 Podium is Marijke Hooghwinkel. Bij de samenstelling van de programma’s zoekt ze de uitersten op en formeert ogenschijnlijk sterk uiteenlopende dichters en performers telkens tot een nieuw en verrassend geheel. Hooghwinkel is tevens dichter, schrijver en beeldend kunstenaar. [l]